10 Asiaa joita rakastan

Sain haasteen jakaa Somen puolella 10 asiaa jota rakastan, mukana ei saanut olla eläimiä eikä ihmisiä. Osallistuin haasteeseen, koska ajattelin, että varmasti tekisi hyvää keskittyä taas hyvään ja positiiviseen. Ja samalla katselin elämääni, että kuinka paljon niitä rakastamiani asioita arjessani oikeasti on.

1. Matkustaminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen

On se sitten vuorille, rantsuun, suurkaupunkiin tai pienempiin kyliin, niin minä olen aina valmiina matkaan. Valitettavasti me ei juuri matkustella, koska lomaa on vuodessa vain 2-3viikkoa, ja sekin pätkissä, mutta pieniä pyrähdyksiä teemme silloin tällöin. Viikon aikana kävin Assisissa ja Perugiassa.2. Italialainen aperitiivi

Aivan ihana tapa aloittaa ilta, hyvässä seurassa virvoittavan juoman ja pikkupurtavan kera. Viime viikon aikana kävin kaverini kanssa aperitiivilla Perugiassa ja kerran nautin kotona Aperol Spritzin kuuman päivän päätteeksi.3. Taide, näyttelyt ja museot 

Tämä toteutuu elämässäni hyvin harvoin, koska en saa houkuteltua ketään taiteen pariin seurakseni. Lisäksi Umbria ei ole mikään taiteen mekka, näyttelyt on useimmiten uskonnollisia, mikä taas ei itseäni niinkään kiinnosta, ja yksin lähteminen on joskus muka niin hankalaa.

4. Kirjat ja lukeminen

Luen ja kuuntelen äänikirjoja päivittäin. Tällä hetkellä on menossa Satu Vasantolan En palaa takaisin koskaan, luulen äänikirjana, Tove Janssonin Kesäkirja altaanreunalle ja Riikka Pulkkisen Totta iltalukemisena.5. Luonto

No, kukapa nyt ei luontoa rakastaisi?!? Täällä näin kesän kuumuudessa ollaan enimmäkseen sisätiloissa, mutta yhtenä päivänä tässä kävimme koko perheen voimin metsässä.
Pojat mönkijällä, ja minä ja koirat autolla. Siellä oli mukavasti myös viilempää ja sai hengittää metsän tuoksua.


6. Kulttuuritapahtumat; teatteri, musikaalit, ooppera, baletti, konsertit, elokuvat

Tämä on toinen asia arjessani mihin en yleensä saa seuraa, ja siten harvinaista herkkua.
Tällä viikolla kuitenkin Perugiassa käviessäni kaverini kanssa oli meneillään Umbria Jazzit, ja oikein toivoin että olisimme käyneet kuuntelemassa vähän jazzia, mutta se ei kaveriani valitettavasti kiinnostanut. Ensi kuussa olisi sitten Trasimeno Blues, saa nähdä saanko sinne seuraa...?

kuvan ehdin kuitenkin napata ohi kävellessämme


7. Ruoka ja Viini

Rakastan kaikkea ruokaan ja viiniin liittyvää; piknikkejä, brunsseja, pitkiä lounaita ja illallisia. Ja varsinkin hyvässä seurassa. Viimeisen parin viikon aikana olimme piknikillä perheen kesken,  illallisilla tuttujemme luona, ja järjestimme grillibileet meidän pihalla Leon kavereille puolisoineen.


8. Design; Sisustus- ja Tuotesuunnittelu sekä Arkkitehtuuri

Jotenkin tämä on hissukseen hiipuva asia elämässäni. En ole katsellut TVstä sisustusohjelmia, enkä lukenut heinäkuun lehtiäkään. Saa nähdä ottaako vielä tulta alleen, vai jääkö koko design-maailma pikkuhiljaa unholaan.


9. Liikunta ja Pelit

Rakastan liikkua ja olla aktiivinen. Tuntea olevani elossa. Valitettavasti myöskään tähän minulla ei ole seuraa, paitsi ratsastaessa hevonen, ja välillä valmentaja, sekä lenkkeillessä koirat.
Rakastan myös kaikkia seurapelejä, peli-iltoja, ulkopelejä yms, mutta olen ainoa joka niistä tykkää.
10. Pienet asiat arjessa

Yritän haalia pieniä asioita arkeani ilostuttamaan. Ihastelen aamulla auringonnousua ja illalla sen laskua. Katselen kukkia, kauniita maisemia ja kuvaan niitä. Istun kynttilänvalossa tai takan ääressä  tulta tuijottaen. Juon kupin teetä sohvan nurkassa maistellen sen makua. Halaan ja pussaan. Ja rakastan. Niin asioita, eläimiä kuin ihmisiä. Vaikkei niitä tässä saanut mainita.

Kommentit

  1. Mulla muuten aika samat, mutta seurapelit ei nappaa ��

    VastaaPoista

Lähetä kommentti