Metsäretki vuorella

Olen pyrkinyt siihen, että ainakin kerran viikossa teemme jotain perheen kesken, on se sitten leffailta, keilausta, teatteria, ulkona syömistä, näyttelyjä tms. koska muuten meillä tehtäisiin ainoastaan töitä. Viime lauantaina järjestin meille metsäretken.

Olin ostanut etukäteen lihat ja kastanjoita, leikannut leivät, keittänyt kahvit termariin, kaivanut esiin retkijakkarat, pakannut reput, ja kun Leo viimein heräsi lahtasimme kaiken autoon, koirista lähtien ja lähdimme kohti vuoria.


Menimme Monte Cucco-vuorelle, missä olemme käyneet aikaisemminkin. Siellä on partiolaisille suunnattu leirintäalue, eli harvemmin käytössä, ja siten myös missä tehdä tulisija ja piknik-pöytä, minkä ääressä syödä.Ensin kävelimme hieman metsässä. Puista oli jo tippunut lehdet, sen verran korkealla olimme. Alempana oli upea ruska upeimmillaan.
Sen jälkeen sytytimme nuotion, paahdoimme leipää, mitä söimme vastapuristetun oliiviöljyn kera. Yksinkertaista ja niin hyvää!


 Lihan ja kastanjoiden kypsyessä nautimme auringonpaisteesta, koirat juoksi vapaana viheralueella, minä luin kirjaa ja pojat teki eräjuttujaan.

Lounaan jälkeen joimme vielä kahvit, ja sen jälkeen suuntasimme kotiin, jotta Leo ehti töihin ja Mathias ratsastukseen. Mutta kylläpä teki hyvää koko perheelle pieni irtiotto, raikas syysilma vuorilla, ja nuotiossa valmistettu lounas. Tätä useammin!

Kommentit

  1. Kauniit maisemat syksylläkin! Ulkona maistuukin kaikki niin hyvälle, vaikka olisi yksinkertaisetkin eväät mukana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti