8 asiaa minusta

Sain muiden ulkosuomalaisten bloggaajien kanssa haasteen Viherjuuria-Blogin Heidiltä kertoa itsestäni kahdeksan asiaa.
Koska blogini on varsinkin viime aikoina ollut hyvinkin keskittynyt itseeni, arvelen että minut aika hyvin jo "tunnettekin", mutta tässä nyt on ensimmäiset kahdeksan asiaa mitkä tuli mieleen.


1. Olen hyvin kärsimätön ihminen, kaiken pitäisi tapahtua heti, tai jo mielummin eilen, ja tuskastun helposti, jos asiat ei etene. Tuskastuminen on kuin hyökyaalto, joka vyöryy ylitseni. Yleensä se ei tosin näy ulospäin. Ainoastaan Leo osaa lukea minua, ja huomaa että nyt taas kiehuu. Useimmiten itse en edes osaa sanoa syytä, siinäkin Leo tuntee minut paremmin, ja kertoo missä mättää. Jos sattuu siis olemaan kotona.


2. Aamun virkku ja illan torkku, eli herään useimmiten kukonlaulun aikaan ja olen aamuisin parhaimmillani. Silloin saan tehtyä asiat, on ne sitten työt, kodin siivous tai liikunta. Lounaan jälkeen siestan aikaan iskee laiskuus, ja illalla ei sitten enää jaksaisikaan tehdä yhtä mitään. Tosin meillä on arkena joka ilta jotain harrastusta, eli pakko on vaan jaksaa. Nukkumaan menen yleensä samaan aikaan kun Mathias.3. Tosin luen sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Ensin luen Mathiakselle, sitten kömmin omaan sänkyyn kirja kainalossa. Olen aina lukenut paljon, enkä osaisi elää ilman kirjoja. Ilman Tvtä ehkä jopa selviäisin.


4. Olen ainainen opiskelija. En ole oikein päässyt työelämään sisään kunnolla ollenkaan, kun olen vaan opiskellut koko ajan. Lukion jälkeen kävin parturi-kampaajakoulun, sen jälkeen minusta tuli rakennuspiirtäjä, jonka jälkeen kävin Kuvallisen Viestinnän tutkinnon.
Sitten muutin Italiaan lukemaan italian kieltä, aloitin yliopistossa Kansainvälisten Suhteiden opinnot (mitkä jätin kesken parin vuoden jälkeen todeten, ettei poliittiset jutut ollut se mun juttu), menimme naimisiin, avasimme ravintolan, ja muutaman vuoden jälkeen teimme lapsen. Mathiaksen mentyä päiväkotiin aloitin kolmivuotisen Sisustusalan tutkinnon, mistä valmistuin vuosi sitten. Nyt olen kurssittanut itseäni maatalousyrityksen parissa, ja ehkä taas syksyksi on uutta kurssia tiedossa.


5. Rakastan viiniä, ruokaa, kynttilöitä, kukkia, kauniita esineitä, muotoilua, sisustamista, taidetta, kulttuuria, teatteria, näyttelyitä, museoita, matkustamista, valokuvausta, muotia jne. Olen hyvin esteettinen ihminen, ja nautiskelija. Pysähdyn valokuvaamaan usein ympäristöäni (mikä raivostuttaa Leoa). Ajattelen, että se tuo elämääni paljon iloa, ainakin näen ympärilleni ja usein haluaisin jakaa sen myös muille, ikuistamalla sen ja tilanteet kuviin.6. Olen aikamoinen touhottaja, tunnen olevani eniten elossa tehden asioita. Elän mieluiten muutoksessa ja arki puuduttaa minut hyvin helposti. En osaa oikein pysähtyä, ja meditointi se vasta vaikeaa onkin. Aurinkotuoli pihalla on suotta turhuutta, siihen en ehdi istua kertaakaan kesän aikana... Saunominenkin menee rampaamiseksi ulos ja sisään, kun en jaksa muutamaa minuuttia pidempään lauteilla istua tekemättä mitään. Joogan ja ratsastuksen avulla kuitenkin olen löytänyt flow-tilan, sillä hetkellä en ajattele mitään muuta. Muuten sitten yleensä teenkin kahta asiaa samanaikaisesti ja mietin jo kolmatta.


7. Olen aina ollut hyvin eläinrakas, enkä voisi kuvitella elämääni ilman eläimiä. Tällä hetkellä niitä löytyy; 2 koiraa, kissa, hevonen, kanoja ja kukko, 3 vesikilpikonnaa ja 1 maakilpikonna. Tulevaisuudessa ehkä muutama poni tai vuohi lisää.


8. Olen sosiaalinen ihminen ja kaipaan ympärilleni erilaisia ihmisiä. Niinkuin tallikaverini sanoo, olen se joka höpöttää aina kaikkien kanssa. On se sitten lähikaupassa, apteekin jonossa, tallikäytävällä, koulun edessä Mathiasta odottaen jne. Olen avoin ja utelias, sekä kaipaan helposti seuraa lenkkipolulle, museoon näyttelyä katsomaan, teatteriin ja leffaan, aperitiiville, tapahtumiin,  iltamiin ja hevosen kanssa maastoon.
Vastapainoksi toki nautin myös omasta ajasta; hyvästä kirjasta tai elokuvasta teekupin tai lasillisen punaviiniä kanssa sohvalla kynttilänvalossa.


Tunnistaako joku minut tästä? Tunnenko itseäni yhtään...;)

Kommentit

  1. Aika hyvän kuva sinusta saa näiden perusteella muodostettua =) Enkä yhtään ihmettele, että olet kotiutunut Italiaan niin hyvin!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ihan mun jo parikymppisestä tuntemani Heidi. <3 Hyvin tunnet itse itsesikin ;) -joskin täytyy lisätä, vaikka taitaa se rivien välistä myös selväksi jo tullakin, että olet suunnattoman nopea ihminen; siis nopea tekemään/miettimään/päättämään/toteuttamaan aikalailla aivan kaiken/aina kaikessa! En tiedä ketään vertaistasi -ja mua kun usein kutsutaan tornadoksi, niin tämä on paljon sanottu :D
    t. Mona
    p.s. Piiiitkästä aikaa taas muistin tulla lukemaan blogiasi, ja yhtä kiva kuin aina seurata menoa ja meininkiä. Toivottavasti nähdään taas pian rakas!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti