Vapun viettoa

Mathiaksella oli Vapun kunniaksi koulusta lomaa, ja niin meillä oli neljän päivän pitkä viikonloppu. Täällähän ei Vappua juhlita niinkuin Suomessa, vaikka 1.5 on toki vapaapäivä, ja perinteisesti jengi käy rantsussa, piknikillä tms.
Itse taas olen yrittänyt pitää kiinni suomalaisista perinteistä, ihan jo Mathiaksenkin takia, jotta hän tuntisi itsensä edes hieman myös suomalaiseksi, ja kuka tietää, mahdollisesti myös jatkaa perinteitä omassa kodissaan sitten joskus.

Lauantaina lähdimme auringon paistaessa jokavuotiseen leijanlennätys-tapahtumaan Castiglione del Lagolle. Olimme varustautuneet omalla pikku-leijallamme, mutta valitettavasti ei oikein tuuli käynyt, ja jengiäkin oli paikalla vähän. Pysähdyimme kotimatkalla Trasimeno-järvelle kalalounaalle. Illan vietimme kotona, Leo oli töissä.Sunnuntaina kävin tallilla Mathiaksen kanssa aamupäivällä ja olimme omalla pihalla kissojen kanssa.Iltapäivällä kun Leo pääsi töistä lähdimme metsäretkelle, mutta sillä samalla hetkellä kun astuimme ulos autosta alkoi sataa, ja italialainenhan on sokerista tehty, eli jatkoimme vaan ajelua. Pysähdyimme illallisella Assisin lähellä olevaan ravintolaan ja niin pahaa ruokaa oli, ettei voisi edes kuvitella, että italialaisesta ravintolasta voi saada niin pahaa ruokaa!?! Kotona katsoimme perheen parissa elokuvan.Maanantaina, vappuaattona, Leo ilmoitti yllätykseksemme ettei aio olla töissä, vaan pitää vapaapäivän. Minulla jo kiilusi merenranta silmissä, mutta pojat äänestivät metsäretken puolesta, edellisen päivän retken mentyä mönkään. Ja niinpä me lastasimme koirat taas autoon, kävimme hakemassa italialaiseen tyyliin kaupasta piknik-tarvikkeet (leipää ja kinkkua, sekä minulle hiivaton piadina) ja suuntasimme kohti Monte Subasio-vuoren metsiä.
Kävelimme siellä aamupäivän, koirat juoksivat innoissaan, ja pysähdyimme piknik-paikalle syömään. Italialainenhan ei myöskään mielellään istu maahan syömään, varsinkin jos vaihtoehtona on pöytä ja (meidän tapauksessa) penkki.Illaksi valmistin meille vappu-syötävää, Mathias puhalsi muutaman ilmapallon ja koristeli tarjoilut sekä drinkit. Söimme kolmisin kotona kaikessa rauhassa ja join jopa lasillisen kuohuvaa. Vapun, ja sen että kerrankin Leo oli kotona, kunniaksi.

Vappupäiväksi oli sitten luvattu vesisadetta koko päiväksi, ja suunnitelmat roudata Mathias puoliväkisin jonnekin, Leon ollessa koko päivän töissä, meni pieleen. Kävin Millan kanssa aamutuimaan kävelyllä linnunlaulua kuunnellen. Sen verran oli hiljaista klo8 kaduilla kansallisena vapaapäivänä...Loppujen lopuksi päivän aikana tihutti vain pariin otteeseen, ja itseäni niin harmitti, että olin luvannut Mathiakselle kotipäivän. Mutta niinhän se päivä sitten vierähti sohvalla maaten, kirjaa lukien, syöden edellisen päivän jämiä ja harmitellen, että uskoin sääennusteisiin, joiden mukaan piti sataa kaatamalla koko päivä.


Nyt sitten on vapaat taas vietetty, pakkolevätty ja syötykin liikaa! Arki, ja paluu dieettiin, koittakoon!


Kommentit