Metsäjuhlat, colpo d'aria ja tyhjä takki.

Sunnuntaina lähdimme metsäjuhlille sade-ennusteista huolimatta, ja onneksi lähdimme koska loppujen lopuksi ei edes satanut.
Olimme siellä siis aamupäivän Mathiaksen kaverin Daviden ja hänen äitinsä Cinzian kanssa, Leon ollessa töissä. Ensin kävelimme ympäri metsää, joku nainen selitti eri kasvien ominaisuuksia, akustinen bändi soitti musiikkia taustalla, ja pienimmille kävelijöille oli seuraa aaseista.


Kävelyn jälkeen pysähdyimme vielä lounaalle. Ohjelmaa olisi ollut iltaan asti, mutta seuralaisillamme oli muuta ohjelmaa iltapäiväksi, niin palasimme kotiin.


Täällä Italiassa naureskelen aina hysterialle mitä hikoilu ihmisissä aiheuttaa. Tallikaveri ratsastuksen jälkeen painuu samantien kuivaamaan hiukset ja vaihtamaan kuivanaluspaidan, ettei tule colpo d'aria (saa kylmää ja vilustu). Samoin äidit huutelee lapsilleen puistoissa, ettei saa juosta niin kovin, ettei hikoile ja saa colpo d'ariaa, uimahalleista tai muista harrastuksista puhumattakaan, missä hiukset kuivataan, vaikka ulkona olisi 40c'.
Anoppinikin usein huomauttaa minulle, kun suihkun jälkeen saatan olla hiukset märkänä, ettei mikään ihme että on pää kipeä ja niskat jumissa. Se on se colpo d'aria. Ja muiden äitien ilmeet, kun isken Mathiakselle vaan hupun tai pipon hikiseen päähän, hiuksia kuivaamatta, ja kerron kuinka me Suomessa talvella saunan jälkeen olimme ulkona kylpytakeissa ja oli hauskaa kun hiukset meni ihan jääpuikoiksi, koska me suomalaisethan ei pelätä colpo d'ariaa.

No, tällä viikolla sitten tuli viileät ja sateiset ilmat, ja minähän sairastuin. Niin tuli kurkku kipeäksi, nenä valui ja lämpö nousi. Eipä siinä sen kummemmin tarvinnut miettiä et mistä se flunssa tuli, colpo d'aria tietenkin.


Eli tälläkin viikolla sairastetaan, tervettä viikkoa ei taas ole ollut miesmuistiin. Takki alkaa olla tyhjä, ja kärsivällisyys lopussa. Nyt viikonlopuksi ei ole mitään tiedossa, lepoa vaan ja toiveet terveestä ensi viikosta. Viikonloppuja vaan kaikille!


Kommentit