Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Tällä viikolla oli Kansainvälinen Onnellisuuden Päivä. Edellisinä vuosina se on mennyt täysin huomaamatta, mutta tänä vuonna se pysäytti miettimään omaa onneani ja sen etsintää.


Viimeiset vuodet olen mennyt niin ylikierroksilla ja minuuttiaikataululla, että nyt viimeinen vuosi on mennyt ihan sumussa. Hiukset tippui päästä, mitään en enää muista, lihakset kramppaa, kroppa antaa periksi kaikenmaailman allergioille ja sairauksille, henki ei kulje ja väsyttää vaan niin pirusti. Stressiä. Ja siitä palautuminen on vienyt ihan älyttömästi aikaa.


Päätin jo vuoden alussa, että nyt on aika pitää itsestäni huolta. Siis oikeasti ja kunnolla, kun eipä tässä olla enää kaksikymppisiä, enkä voi enää juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen, koska vain silleen tunnen olevani elossa.
Päätin, että vihdoin löydän sen tasapainon, minkä perään olen huudellut jo vuosia.


Niinpä olen pakottanut itseni vain olemaan ja hengittämään. Olen joogannut kun unettomuus iskee aamuyöstä, värittänyt värityskirjaa tai tuijottanut takkatulta niihin täysin keskittyen useana iltana, olen katsonut TVstä sarjoja ja lukenut kirjoja keskellä päivää ilman huonoa omaatuntoa, ja nukkunut silloin kun väsyttää.


Olen ulkoillut eläinten kanssa sekä perheen kesken, ja järjestänyt peli-, leffa- ja teatteri-iltoja yhteiseksi tekemiseksi.
Itselleni ostin kauneushoitolasta kymppikortin hoitoihin, ja niin on kevääksi tiedossa hierontoja, vyöhyke- ja aromaterapiaa, lymfaa ja levähoitoja.
Fysioterapia taas alkaa olla loppusuoralla, vaikkakin oikea käsi edelleen turtuu, olen oppinut miten elää välilevynpullistuman kanssa.
Allergia-ja verikokeet veivät tiensä ravintotiedelääkärille, joka yrittää etsiä jonkun ratkaisun ruokavalioon allergioiden, histamiini-intoleranssin, migreenin, korkean kolesterolin (geeniperimä) sekä kreatiniinin (selittää krampit, väsymyksen ja hengenahdistuksen) kanssa, toivoen että ne arvot laskisi ruokavalion avulla. Eli uusi dieetti on tiedoksi jo ennen pääsiäistä, missä yritetään lisätä pikkuhiljaa niitä kiellettyjä ruoka-aineita, sekä pudotetaan painoa.
Ja neurologikin tsekkaa vielä ensi viikolla migreenitilanteen, niin johan tässä on taas lekureita nähty kerrakseen.


puiden istutusta

Tieto lisää tuskaa?!? Niinkin varmasti, mutta antaa myös vastauksia. Ainakin nyt tiedän, ettei kaikki ole vain korvieni välissä, ja voin tehdä asioille konkreettisesti jotain. Ja aionkin jatkaa tämän kevään parannellen itseäni, ottamalla iisisti ja elää hetkessä. Pienistä hetkistä on onnellisuus tehty.

Oikein ihanaa Pääsiäisen aikaa kaikille!!!!Kommentit

  1. Oi, miten upeita kukkivia puita! Teillä on ihana kevät, meillä on vielä metri lunta...
    Oikein hyvää jatkoa sinulle, huolehdi hyvinvoinnistasi ja hyvää pääsiäisten aikaa myös teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit