Viikonloppu

Meillä viikonloput on mennyt aika pitkälti samalla kaavalla loppukesästä asti. Meillähän viikonloput ei tarkoita kahta vapaapäivää, koska ravintolassa on viikon kiireisimmät vuorot lauantain illallinen ja sunnuntain lounas, eli paljon olemme Mathiaksen kanssa kaksin, Leon ollessa töissä.

Käyn joka perjantai ostamassa viikonlopuksi tuoreita kukkia piristämään viikonloppuja,
samoin kun myös siivoan aina perjantaisin, jotta on viikonloppuna kivempi olla kotona.


Lauantai

Herään kukonlaulun aikaan, n. klo5.30-06.30 välillä. Teen muutaman tunnin työjuttuja, yleensä olohuoneessa kynttilänvalossa, musiikkia kuunnellen. Mathias ja koirat herää klo7 pintaan, Mathias pötköttää sängyssään iPadia katsellen aamupalaan asti, koirat päästän ulos ja annan niille ruoan.


Klo9 aikaan laitan aamupalan, hoidamme aamutoimet ja lähdemme uimakouluun klo10-11.30.
Leo herää yleensä siinä vaiheessa kun me teemme lähtöä, ja lähtee tukkuun.

Uinnin jälkeen teen lounaan, syömme pikaisesti ja lähden tallille. Ratsastustunti on klo15-16, mutta matkoihin ja hevosen kuntoonlaitto vie aikaa, joten olen poissa kotoa kolmisen tuntia. Leo ja Mathias viettää siis laatuaikaa yhdessä.


Kun tulen kotiin Leo lähtee töihin. Me Mathiaksen kanssa olemme kotona, Mathias yleensä pelaa, minä laitan ruokaa. Syömme kaksin, katsomme hieman TVtä, luemme iltasadun ja painun omaan sänkyyn kirjan pariin. Harrastusten täyttämä päivä siis.

Sunnuntai

Herään taas kukonlaulun aikaan ja siirryn sohvalle makoilemaan katsoen Netflixistä jotain sarjaa. Yritän pyhittää sunnuntait levolle työn suhteen, ja olla tekemättä mitään työhön liittyvää.Kun ulkona alkaa olla tarpeeksi valoisaa lähden Millan kanssa lenkille.Kotiin tullessa teen aamupalan, yleensä vähän jotain spessumpaa; vohveleita, pannukakkua tms, koska syömme viikon ainoan aamupalan koko perheen voimin. Tai oikeastaan me Mathiaksen kanssa syömme, Leo juo vaan kahvin, ja klo10 lähtee töihin.


Me taas lähdemme ulos Mathiaksen kanssa pariksi tunniksi, käymme tsekkaamassa kanat, leikitämme ja rapsuttelemme Pesca-kissaa, pelaamme tms. jos on nätti ilma. Jos sataa, pysymme sisällä.
Sunnuntai-lounaan syömme kaksin, ja lounaan jälkeen Mathias saa pelata pari tuntia Wiitä/iPadia. Itse yleensä joko selailen lehtiä, luen kirjaa tai jos väsyttää, nukun päiväunet.


Leo tulee töistä klo16-17.30 pintaan, ja illan olemme joko kotona tekemättä mitään, kun ulkona näin talvella on jo pimeää, eikä minnekään kannata lähteä retkeilemään. Korkeintaan lähdemme leffaan tai lastenteatteriin, sekä käymme ulkona syömässä.


Kun Mathias on mennyt nukkumaan, katsomme Leon kanssa leffan kotona sohvalla, tai oikeastaan Leo katsoo, minä yleensä nukahdan jo alkuteksteissä.

Tuleva viikonloppu menee taas ilmeisesti sairastaen, lähden viemään nyt Mathiasta lääkäriin korvakivun ja kovan yskän takia, ja itsellänikin on lämpöä, kurkku kipeä, sekä ääni pois. Tosin ohjelmaa olisi, koska sunnuntaina olisi Mathiaksen karaten vyökoe ja sen jälkeen karnevaalijuhlat kylällä... Toivottavasti selvitään niihin!!!

Hyvää Viikonloppua kaikille!!!

Kommentit

Suositut tekstit