Päivä Montepulcianossa ja karnevaalipettymyksiä

Just kun sain kirjoitettua meidän perusviikonlopuista ( jos et vielä juttua lukenut, sen löytää tästä), niin suunnitelmat muuttuivat. Mathiaksen uimakoulun loppuessa siirsin oman ratsastuksen sunnuntaille, joten meillä oli koko lauantai vapaa klo17 asti, kunnes Leo menee töihin. Niinpä me istuimme autoon ja suuntasimme kohti Toscanan Montepulcianoa.


Ensin kiertelimme siellä täällä kaupunkia katsellen, ja kävimme muutamassa kirkossa.Kävimme parissa putiikissa, mitkä myivät turisteille Toscanalaisia tuotteita.


Kävimme aperitiiveilla ja sen jälkeen lounaalla. Otin linjan, etten edes ajattele niitä histamiineja, vaan nautin kolmen ruokalajin lounaan, vaikka yleensä en koskaan syö kuin korkeintaan kaksi ruokalajia, yhden jos ollaan kotona. Eli söin pastan (Tagliatellejä Chianina-ragulla), pääruoan (ylikypsää nautaa ja muussia) ja jälkiruoan (Toscanalaisia Cantuccinejä jälkiruokaviinin kera) Leon kanssa puoliksi, ja join vielä lasillisen punaviiniä. Kyllä maistui!
Lounaan jälkeen kävimme vielä katsomassa San Biagion kirkkoa Montepulcianon lähistöllä.


Ilma oli puolipilvinen, tuuli kovasti ja asteita oli 6c'. Sen enempää emme viitsineet enää kiertää, varsinkin kun olimme Mathiaksen kanssa vielä hieman puolikuntoisia.


Kotiin tullessamme Leo lähti töihin, minä makasin sohvalla ja Mathias pelasi. Illallisen aikaan jengi alkoi laittaa karnevaaliriehan kuvia niin FBiin kuin Instagramiin, ja riensin katsomaan ilmoitusta juhlista. Lauantainahan ne olikin, eikä sunnuntaina, niinkuin olin koko ajan kuvitellut, sunnuntain kun ollen siis SE karnevaalipäivä (niinkuin Suomessa on laskiaissunnuntai).
Eipä sitä voinut sitten siinä vaiheessa kuin kertoa pettyneelle pikku-miehelle, että tämän vuoden karnevaalit, missä oli siis kaikki kaverit, meni sivusuun. Ja kaikenlisäksi mä olin vielä roudannut hänet katsomaan kirkkoja sillävälin kun kaverit riehuivat ja juoksivat pää kolmantena jalkana pitkin kylän sisäsalia...
Onneksi heillä on kuitenkin vielä koulussa tiistaina puolen tunnin välipalan ajan juhla, ja saavat pukeutua karnevaaliasuun koko päivän ajaksi, ei mennyt siis ihan hukkaan puku ja serpenttiinit yms...

Nyt kuitenkin siis tallille, ja  lounaan jälkeen on Mathiaksen karaten vyökoe, missä tavoittelee kelta-oranssia vyötä. Ilta onkin sitten vapaa, kun ei niitä juhlia olekaan... Hyvää Sunnuntaita kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit