Vuosikatsaus 2017

Vuosi 2017 lähenee loppuaan, ja vedän niin itselleni, kuin teillekin, koosteen miltä vuoteni näytti. Vuoden, jonka toivoin tuovan onnellisuutta stressin tilalle ja tasapainoa kaikkeen.

kuva on kooste Instagramissa eniten tykätyistä kuvista vuonna 2017.
Jos et jo seuraa minua siellä, löydyn nimellä heiditaly.Perhe
Perheen yhteistä aikaa meillä on aina ollut vähän, aikataulujen mennessä ristiin. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Yleensä olemme kuitenkin vapaapäivinä käyneet retkillä lähikylissä, lauantai-lounaalla pitkän kaavan mukaan jne, mutta tänä vuonna nekin retket jäi yhdellä kädellä laskettaviksi, Leon ja Mathiaksen iloksi, koska he ovat mielummin kotona.

Lomailimmekin normaalia vähemmän, yleensä kun olemme ottaneet jonkunlaisen mini-loman Leon kanssa kaksin, tänä vuonna sekään ei onnistunut.
Talvilomalla kävimme viiden päivän reissulla Suomessa kummi-poikamme ristiäisissä.Ja kesäloman vietimme vasta syyskuussa Itävallassa ja Saksassa, vesisateessa, ja jopa lumisateessa. No, loma oli kuitenkin lomaa.Kesän aikana selvisimme rannalle kerran, sekä uima-altaalle kaksi kertaa. Siinäpä ne perhe-elämän kohokohdat.Parisuhde
Aika samoilla linjoilla mennään myös parisuhteessa, yhteinen aika on ollut kortilla, ja silloin kun olemme nähneet, aika on mennyt enemmänkin työasioista ja lapsen kasvatuksesta puhuen. Leffassa kävimme kolme kertaa, samoin kun ulkona syömässä kaksin.

Sosiaalinen elämä
13 vuoden aikana olen toki tutustunut satoihin ihmisiin, kavereitakin on ollut, ystäviä ei niinkään. Löytyy entisiä koulukavereita, entisiä työkavereita, entisiä tallikavereita jne. Paljon on entisiä, koska kun emme enää päivittäin nää, harva täällä pitää yhteyttä. Facebookin kautta näen mitä he touhuavat, vähän niinkuin kavereideni kuulumiset Suomessa. Välimatka on tehnyt tehtävänsä, ja jokaisella Suomen visiitillä joku tuntuu tippuvan kyydistä. Kun on ne omat kiireet ja menot...

Tänä vuonna olen kuitenkin viettänyt aikaa hevoskavereideni parissa nykyiseltä tallilta, jonkun verran myös tallin ulkopuolella. Kävimme myös Veronassa hevostapahtumassa kimpassa. Mutta koska on kyseessä (italialaisia)naisia, jostain kumman syystä pahan puhuminen, kateus ja kritisointi kuuluu myös kuvioon.Tutustuin hevosten kautta myös muihin ihmisiin, ja otin osaa kesällä läänien väliseen hevosesityskilpailuun pukeutuen vanhanajan vaatteisiin, ja tulimme toisiksi.Mikä poiki pari muuta vanhanajan keikkaa; keskiaikaiset missikisat (en voittanut) ja kylämme Paliossa itse pääjehun vaimon roolin.Myös muiden mammojen kanssa olemme nähneet muutaman aperitiivin ja illallisen verran.


Samoin kun koulukavereitani, sekä heidän kanssaan olin Milanossa Salone del Mobile-messuilla esittelemässä koulumme projektia..
Ja toki Umbrian Suomalaisiakin tuli nähtyä pariin otteeseen, pizza-illan merkeissä sekä pikku-jouluissa.Työ
Kävin vuoden aikana kaksi maatalouskurssia ja saimme istutettua 900kpl puita tiluksille, syksyllä valmistui maatilamme ensimmäinen oikea tuote; oliiviöljy ravintolan pöytiin.Kesällä valmistuin kolme-vuotisesta sisustuksen opinnoistani, ja sen jälkeen en oikeastaan sen alan hommia olekaan tehnyt. Ei sen puoleen, eipä täällä juuri sen alan hommia ole. Koulukavereistani kaksi on löytänyt töitä, toinen on 600€ kuukausipalkalla Ikeassa kokoomassa huonekaluja, toinen ilmaiseksi mainostoimistossa, mistä minulle ensin paikkaa tarjottiin. Onneksi en ottanut sitä vastaan.
Lisäksi tein ravintolan kirjanpidon ja huolehdin kaikista paperihommista.Terveys
Mikä vuodesta jää päällimäisenä mieleen on terveys. Tai oikeastaan sen puute... Migreenitutkimukset on jatkunut tällekin vuodelle, niskastani löydettiin niskanikamanpullistuma ja selästä skolioosi, allergiat on vaivannut eritoten ruoka-ainepuolella ja koko kesän kärsimisen jälkeen intoleransseja todettiin enemmän kuin laki sallii, muuttaen koko ruokavalion.
Toivoin laihtuvani vuoden aikana ja löytäväni itseni paremmasta kunnosta kuin vuoden alussa, niinkuin jokaikinen vuosi. No, vaaka näyttää täysin samaa ja tuskin tuo kuntokaan on kauheasti kohentunut ratsastamisesta huolimatta, muu hyppely ja juoksentelu kun on niskan takia kielletty. Vaikkakin olin suhteellisen aktiivinen, Fitbit-aktiivirannekkeeni mukaan liikuin keskimäärin 13 000 askelta, eli 12km, kuluttaen 2500kcal päivässä.
Vastapainoksi taas nukuin huonosti, kärsien unettomuudesta, keskimäärin 4,5h per yö.

Vapaa-aika
Alkuvuodesta kun kävin koulua ja kurssia samanaikaisesti ei vapaa-aikaakaan oikein meinannut löytyä. Kävin ainoastaan ratsastamassa 3-4 kertaa viikossa.


Kesällä valmistuttuani vapaa-aikaa taas on ollut enemmän, ja ratsastamisen lisäksi ostin salille vuosikortin, missä olen käynyt joogassa, välillä vähän uinut ja vesijuossut, sekä parille zumba-tunnillekin eksyin. Sekä tietenkin olen kuskannut Mathiasta hänen harrastuksiinsa, karateen ja uintiin. Viikolla olikin kaikkina iltoina jotain. Kuskaamisten ja omien harrastusten jälkeen ilta meni sohvalla Tvtä katsoen, tai useimmiten skippasin jopa sen ja painuin suoraan omaan sänkyyn kirjaa lukemaan jo klo21.


Siinäpä vuoteni 2017. Aika välinpitämätön vuosi oli, paljon arkea, alakuloa, turhautumista ja terveysongelmia, mutta toisaalta myös jonkun verran sosiaalista elämää, mikä on ollut aika mitäänsanomatonta viimeiset 10 vuotta. Jotain parannusta siis... mutta nyt jääköön se vuosi taakse, ja tulkoon vuodesta 2018 parempi, onnellisempi ja toivon mukaan terveempi!


Kommentit