Lasten Elävä Seimi-näytelmä

Tänä vuonna meidän kylän alakoulu ja päiväkoti oli ottanut ison projektin joulujuhlaksi, järjestäen elävän seimi-näytelmän. Se rakentui kylän vanhan linnakkeen ympärille, pieniin koloihin, autotalleihin, kujille ja kirkkoon.

Meille vanhemmille annettiin tila ja ammatti mille lavastimme paikan. Minulle osui vanhan ajan pesupaikka, missä tytöt pesisivät lakanoita ja vaatteita.Yhteensä eri ammatteja oli kymmenkunta, löytyi puunveistäjää, tori, ravintola, raudantakojaa, lihakauppa, leipomo, korien punojaa jne.Olimme keränneet materiaalia pitkin viikkoa, ja lavastimme itse esityspäivänä kohteet. Juhla alkoi klo17.30 ensin 150 lapsen yhteislaululla kirkon edessä, mistä he sitten siirtyivät omiin putiikkeihinsa.

Me odotimme vuoroamme puolisen tuntia, hehkuviiniä juoden, ja tulen äärellä lämmitellen, kun kierrokselle pääsi vain parisenkymmentä katsojaa kerrallaan. Leokin käväisi katsomassa Mathiasta, joka oli lihankauppiaan roolissa.

Leon lähdettyä kotiin, kiersin loppu-kierroksen itsekseni ja nautin tunnelmasta. Lämmittelypaikkoja oli laitettu pitkin kierrosta, samoin kuin kynttilöitä ja pillipiiparit soittivat vanhan ajan musiikkia.

Joulujuhla huipentui klo19 lasten yhteislauluun, ja niin alkoi heillä joululoma. Tai no, loma ja loma, koska lomaläksyjä on tiedossa niin paljon, että joka päivä on niitä tehtävä muutama tunti, mutta jos nyt edes juhlapyhät antaisi olla, ja tehdään niitä sitten välipäivinä.

Tänään pitäisi sitten vielä miettiä ruokia jouluksi ja siivota, sekä tallilla käyn toivottamassa hyvät joulut hevoselle ja tallin väelle. Sitten voi oma jouluni alkaa.

Oikein Ihanaa ja Rauhallista Joulua kaikille!!!!


Kommentit

  1. Onpas teillä ollut upea joulujuhla! Oikein rentoa, nautinnollista ja tunnelmallista joulua teille!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti