Hyggeilyä ja sosiaalista elämää

Rakastan joulua, sen tunnelmaa ja rauhoittumista, ja taas toisaalta sitä vilskettä ja vipinää, mitä lahjojen osto ja pikku-joulut arkeen tuo.
Viimeinen viikko onkin ollut sitä kaikkea. Olen hyggeillyt kotona joulun sisustuslehtiä selaillen, olen nauttinut kirjan lukemisesta takan ääressä, jouluteetä juoden ja joululaulujen soidessa. Kynttilät palaa heti kun tulee pimeää, ja hyasintti tuoksuu. 

Leivoimme pipareita ja kokosimme Ikeasta ostetun piparitalon. Tänä vuonna ostin jopa piparitaikinan valmiina. Ei niinkään se lopputulos, vaan yhdessä tekeminen ja joulun tuoksu, mikä pipareiden paistamisesta tulee.Vastapainoksi kotoilulle kävimme Mathiaksen kanssa kylämme baarissa pelaamassa italialaista joulupeliä; Tombolaa (se on kuin bingoa pelaisi) ja nautimme samalla aperitiivit muiden mammojen kanssa. Pääpalkintona oli taas illallinen kahdelle meidän ravintolassamme. Ei siis ollut paineita voittaa... 

Baarin pitäjä Fabio ja Tombola-peli
Lisäksi oli tallimme pikku-joulut, missä oli väkeä kuin pipoa. Mitään en juuri syönyt tai juonut, lapset lauloi karaokea, ja mitään ei siinä metelissä saanut juteltua kenenkään kanssa. Tyypilliset italialaiset bileet siis.Mutta valitettavasti on myös harmia mahtunut viikkoon, ensin Max sairasteli vatsansa kanssa, ja sen jälkeen meni polvesta nivelsiteet, eli sain käyttää sitä taas eläinlääkärissä pariin otteeseen. Ja nyt saan kantaa 30kg koiraa ylös ja alas portaita...


Sekä Leo on ollut töissä käytännössä katsoen taas koko ajan. Ne pienetkin vapaat mitä hänellä yleensä on, on vienyt firmojen pikku-joulut ravintolassa, ylimääräiset tukussa käynnit jne. Eli ei olla joulumarkkinoille päästy, mistä niin haaveilin, ei jouluvaloja katsomaan, Vin Bruleetä juomaan, eikä luistinradalle pyörähtämään. Tänä vuonna kun en jaksanut Mathiasta yksin Perugian keskustaan pakottaa, vastoin tahtoaan, valittamaan ja mököttämään. Ihanaa joulun odotusta kaikille!


Kommentit

Suositut tekstit