Maatilan ensimmäinen oma tuote

Aika tasalleen pari vuotta sitten aloitin maatalousyrittäjänä, ja vaikka en sen tiimoilta ole juuri postaillut, muuta kun ohimennen jotain mainiten, niin yritys kasvaa koko ajan, ja on vienyt aikaa arjessa.


Tänä vuonna panostimme oliiviöljyyn, sen ollen ainoa tuote, kun kasvimaata ei tänä kesänä ollut.
Ja onneksi oli loistava oliivivuosi! Kuumuuden takia oliiveja ei ollut paljon, mutta sitäkin paremman laatuisia. Keräsimme oliivit lokakuun lopussa muutamassa päivässä. Aloitimme heti aamusta ja jaksoimme kerätä pimeän tuloon asti. Mikäs siinä oli auringon paistaessa haravoida oksia niin, että oliivit tippuivat maahan asetetuille verkoille.
Sitten oliivit kärrättiin puristamolle, missä niistä kylmäpuristettiin 100 litraa oliiviöljyä.Öljypulloja  ja etikettejä aloin suunnitella jo syksyn alussa, mutta koska meillä on niin eriävät mielipiteet ja maut Leon kanssa, jouduin muokkaamaan etikettiä moneen kertaan.
Itse olisin halunnut pelkistetyn ja modernin, ilman mitään kliseisiä kuvia oliiveista tai öljytipoista, mutta kompromissin kautta päädyimme sitten tämännäköiseen etikettiin.
Pullonkin piti olla puolen litran lasipullo, minkä saatavuus oli varmistettu etukäteen puristamosta, missä öljy samalla pullotettiin. Mutta mites kävikään, he olivat tilanneet litran pullot, mitkä on taas meidän ravintolan pöytiin liian isoja. Eli loppujen lopuksi päädyimme näihin puolen litran alumiinipulloihin, joita löytyi siihen hätään tarvittavat 200kpl. No onpahan ainakin hieman erikoisemmat, ja oliiviöljy säilyy niissä hyvin...


Nyt oliiviöljypullot on siis ravintolan pöydissä, ja asiakkaiden käytössä. Seuraavaksi voinkin sitten alkaa suunnitella hillo- ja hunajapurkkeja ensi kesää varten.

Ja jos oliivinkeruu kiinnostaa, niin ei kun ensi syksynä meille keräämään oliiveja!!!

Kommentit

  1. Ihanaa että teillä on oliiviöljyt ihan omasta takaa! Ja mää voisin tulla keräämään oliiveja, pidetäänpä mielessä! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti