Uusi ruokavalio

Tällä viikolla ruokavalio meni uusiksi intoleranssitestien myötä. intoleranssithan on siis eri asia kuin allergiat, näin allergialääkäri minulle kertoi. Itsehän en lääketieteestä juuri ymmärrä... mutta siis allergiakohtauksen, ja koko kesän kestäneiden vatsavaivojen jälkeen lääkäri päätti, että ensin otetaan intoleranssikokeet, eli mitkä oireilee pitkän ajan käytössä, ei äkillisesti niin kuin allergiat.
Intoleransseja oli muutama; tomaatti, sipuli, valkosipuli, sitruuna, kurpitsat ja pähkinät kasviksista ja hedelmistä. Lisäksi hiiva, sokeri ja kaakao. Siis APUA!


Eli nyt olenkin sitten ilman mitään näistä raaka-aineista MISSÄÄN MUODOSSA, eli kaikki missä on esim. hiivaa on kielletty. Ja kyllä, myös rakastamani viini. Yhyy. Samoin kuin pizza, leipä, leivonnaiset (jotka sisältää myös sokeria) jne. Ja jokaisen raaka-aineen kohdalla siis näin. Joutuu todella miettimään kaikkea mitä suuhun laittaa, että miten ne on tehty, ja lukemaan tuotteiden sisältöjä.

Vaikeinta tässä muutaman päivän aikana on ollut tomaatti, sipuli ja valkosipuli, täällä kun ne on suurimman osan pastoista pääraaka-aineet, ja sipulia tuntuu olevan jokapaikassa.
Samoin kun pähkinä. Kaikki saattaa sisältää pähkinää, ravintoloissa käytetään paljon maapähkinäöljyä paistamiseen jne. Eli ulkona syöminen on tällä hetkellä hankalaa. Samoin kuin aamiaiset kahvilassa, ellei aio päivää aloittaa pelkällä kahvilla.

Eli näillä mennään nyt sitten joulukuun alkuun asti, jotta kroppa rauhoittuisi oireilustaan. Sen jälkeen otetaan allergiatestit, varsinkin pähkinät, suklaa ja hedelmät menee syyniin. Joitain intoleranssejahan voi siedättää pikkuhiljaa, jos kroppa sen kestää. Eli raaka-aine kerrallaan, muutamia kertoja viikossa pienissä määrin.
Tämä ruokavalio siis tulee kestämään reippaasti ensi vuoden puolelle, ja harmikseni joulukin on siinä välissä. Eli saan unohtaa suklaat, glögit, piparit, joulutortut ja kuohuvat. Voihan elämä!


                Ja jos jotain hyvää taas haetaan, niin jos mä en nyt laihdu, niin en sitten koskaan!

Kommentit