Perus Perjantai

06.37 Herään. Kello soisi vasta klo7.00, mutta yleensä herään aina ennen kellon soittoa. Nousen ja teen fysioterapian liikkeitä joogamatolla. Max innostuu ja tuo minulle pallon. Millaa taas väsyttää, eikä se korvaansa lotkauta sohvalta. Laitan aamupalan ja Mathiaksen välipalan valmiiksi.

07.10 Mathias herää, syömme aamupalan, ja hoidamme aamutoimet.

07.40 Lähdemme kävellen kouluun, Milla on mukana. Kirpeässä syysilmassa saa kivan aloituksen päivään. Matkaa koululle on noin kilometrin verran, ja tänä vuonna olemme kävelleet sen. Ainakin vielä toistaiseksi, kun ei ole pimeää. Muut mammat hurauttaa autoillaan korkokengissään ja laitetuissa hiuksissaan, minä jumppavaatteissa posket punaisina kävelen. Kukin tyylillään.


08.30 Palaan kotiin pienen lenkin jälkeen, ja teen ravintolan kirjanpitoa ja muita paperihommia.

9.45 Lähden fysioterapiaan. Istun V-mallisessa tuolissa tunnin verran hengitellen syvään ja ojennellen raajojani. Jokapaikkaan sattuu. Kädet puutuvat ja päässä heittää. Miten hengittäminen voikin olla niin vaikeaa, saati sitten oikein asennon löytäminen...?!? Kerran puolentoista tunnin aikana kuulemman hengitin hyvin.

11.30 Koukkaan kodin kautta hakemassa koirat, ja jatkan matkaa eläinlääkäriin koirien rokotuksiin. Olen edelleen jumppavaatteissani.
Maxilla oleva patti todetaan siinä sivussa kasvaimeksi, ja varataan aika ensi viikolle leikkaukseen.

13.00 Palaan kotiin, teen lounasta ja syön katsellen samalla uutisia. Imuroin ja pesen nopeasti lattiat.

14.30 Lähden tallille. Minulla on ratsastustunti aina perjantai-iltapäivisin. Uusi valmentaja laittaa meidät todella hommiin.


17.45 Tulen kotiin, käyn kahden minuutin suihkussa, vaihdan vaatteet ja lähden kuskaamaan Mathiasta karateen.

18.00 Jätän Mathiaksen karateen, ja suuntaan itse ruokakauppaan. Saan viestin, että illallistreffit peruuntuvat, joten ostan itselleni hieman juustoa illaksi kotiin. Ja kukkia.

19.30 Käyn hakemassa Mathiaksen ja pari palaa pizzaa, mikä on meidän perjantainen traditio karaten jälkeen. Minä en jaksa kokata, ja Mathias on tyytyväinen, kun saa pizzaa.

20.00 Mathias pelaa Minecraftia, minä katson TV.stä ranskalaista poliisisarjaa, syön juustoja ja salaattia.


21.20 Pakotan Mathiaksen iltapesulle ja vaihtamaan yöpuvun. Luen hänelle Risto Räppääjää hetken, kunnes olen itse nukahtaa.

21.40 Siirryn omaan sänkyyn lukemaan.

22.18 Havahdun siihen, kun kirja tippuu kädestäni lattialle. Sammutan valon ja käyn nukkumaan.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Meillä on tiedossa paljon harrastamista; uimakoulua ja ratsastusta, sekä karatekisat.

Kommentit