Kylämme korttelikisat

Paluu arkeen on käynyt oikein jouhevasti, ja olen pitänyt itseni kiireisenä kylän Palio della Cervan parissa. Se on leikkimielinen kilpailu, missä korttelit ottaa toisistaan mittaa. Muutama vuosi sittenhän vielä valittelin kuinka kylän asukkaat eivät halunneet olla tekemisissä kanssamme, mutta nyt on asiat muuttuneet, ja olen osallistunut enemmän kylän tapahtumiin.

Ja tällä kertaa olinkin aika avainasemassa sen verran mitä ehdin osallistua (osa kilpailuista oli käyty jo viikolla, kun me olimme vielä lomalla) viikonlopun menoihin. Mathias osallistui lastenkisoihin, ja minä kokkauskilpailuun, johon minut yllytettiin päivän varoitusajalla.


Pääpalkintona oli illallinen kahdelle meidän ravintolassa, joten ainakaan ei ollut paineita voittaa... Niinpä tein rennosti kermaista lohikeittoa ja saaristolaisleipää. Jotain erilaista italialaisten ruokien keskelle. Tuomariston maistelun jälkeen oli vielä annosten huutokauppa, eli ruoat myytiin eniten tarjoavalle porukalle. Ilta kesti puoleenyöhön asti ruokia huutokaupaten, loppujen lopuksi oli palkintojenjako ja suureksi yllätyksekseni VOITIN kilpailun, ja keräsin ratkaisevan pinnan meidän korttelillemme Capicrocelle, niin että voitimme koko palion! 
Sunnuntaina olikin perinteisen Corteon, eli kulkueen vuoro, missä olin ensin laittamassa naisten hiukset, ja sen jälkeen itsekin pukeutuneena aateliseksi, itse pääjehun vaimona, joille muut kävi kumartamassa.                      Palio-viikko huipentui palkintojen jakoon ja illalliseen. Eläköön Capicroce


Kommentit

Suositut tekstit