Hiusteni tarina

Hiukset on aiheuttanut minulle päänvaivaa koko elämäni. Synnyin maantienharmaan väriseksi ja hiukset oli ohuet ja piikkisuorat jo pienestä lähtien.


Ala- ja yläasteen viihdyin vielä omassa värissäni, mutta 80-90-luvulle uskollisena niissä oli toki permanentti.

Lukioon mennessä hiukset vaihtuivat vaaleampaan ja lyhyeen malliin. Lyhyillä mentiinkin päälle 20-vuotiaaksi asti, väri ja malli vaan vaihtui, kunnes kyllästyin, ja kasvatin ne pitkiksi pariksi vuodeksi.Italiaan tulin 25-vuotiaana pitkien vaaleiden hiusten saattelemina, pari kuukautta kuuntelin Blondi-huutelua, kunnes värjäsin ne ihan tummiksi. Virhe. En tuntenut itseäni niissä ollenkaan.


Vaalensin niitä pikkuhiljaa takaisin, ja leikkasin ne polkaksi, latvat kun kärsi vaalennuksesta.


Kolmikymppiseksi olin saanut ne kasvatettua taas pitkiksi, mutta raskauden jälkeen ne lyhenivät rajusti minkä jälkeen olenkin mennyt kaikenlaisilla pituuksilla, lyhyestä polkkaan ja pitkähköön hiukseen. Tiedä sitten mikä on se kaikkein sopivin malli, mielipiteitä kun olen kuullut laidasta laitaan.

Hiukseni on aina vaatinut laittamista, vasemman puoleisessa kuvassa alla niitä ei ole laitettu, oikean puoleisessa (otettu seuraavana päivänä) ne on laitettu. Tosin eipä laineet tai kiharat kestä kuin pari tuntia, eli en niitä aina jaksa laittaa...


Tänään kävin kampaajalla, jotain muutosta hakemassa, ei ollut selvillä että mitä itsellenikään, ja polkkahan siitä taas tuli. Just ja just kuitenkin ylettyy kiinni. Tyytyväinen? No jaa, mutta toisaalta, sitä olen juuri koskaan, mitä hiuksiin tulee. Mitä mieltä te olette?


LähtötilanneLopputulos 

Kommentit

  1. Minä olen sitä mieltä, että sinun kampaajasi ei osa leikata sinun hiuksiasi. Tunnen ongelman. Suomessa olin löytänyt kaksi kampaajaa, jotka osasivat leikata minun tukkani. Saksasta löysin sattumalta myös yhden. Minulla on paksut hiukset ja kolme pyörtyväistä. Minulla on täällä Saksassa suomalaisia tuttavia, joilla on ohuet hiukset ja he ovat onnistuneet myös löytämään kampaajat, jotka osaavat ne leikata. Liittokansleri Angela Merkelilläkin oli aluksi surkea kampaaja, mutta hänkin on löytänyt sittemmin paremman. Tarkoitin tämän lohdutukseski, että et ole yksin.Pitää tyytyä siihen, mitä saa. Minäkään en voinut matkustaa monta kertaa vuodessa Vammalaan tai Jyväskylään tukkaani leikkauttamaan.
    Kuule, sinun lapsuuskuvassasi ei ole "maantienharmaat" vaan ihanat tuhkanvaaleat hiukset. Sellaisia eivät kampaajat muualla saa edes värjäämällä tehdyksi. Minulla ja lapsillanin on. Se on ok,jos haluat värjätä hiuksiasi paremmin itseäsi miellyttäväksi.
    miellyttävämmiksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti