Maatilaa rakentaen

Viime vuonnahan perustimme maatalousyrityksen ja nyt olemme tehneet hommia sen toteutuksen suhteen. Tilasimme puita (340kpl tryffelipuita, 230kpl oliivipuita ja 80kpl hedelmäpuita) ja aloimme merkkaamaan paikan jokaikiselle puulle. Sitten puut saapui ja ne istutettiin. 
Sekä  285kpl karhunvatukkaa.
Kaivo on kaivettu, kastelujärjestelmä on laitettu kaikille puille ja karhunvatukoille.


Kasvimaalle on myös katsottu paikka valmiiksi, tosin ei taida ehtiä kesäksi, mutta täällähän kasvatetaan myös talvella talven kasviksia, eli kaaleja, fenkolia, kurpitsaa, salaattia jne, eli jos ne ehtisi laittaa maahan talvea varten, ja toiveissa on saada kanat pian uuteen kanalaan ja aitaukseensa.
Kukonpoikakin on muuten kasvanut jo ihan kukoksi, kiekuukin, tosin kaikille ja pitkin päivää, kuin tervehdykseksi.  

Ostimme myös ostin traktorin, nyt pitää vielä hommata kortti siihen, pellolla kun ei saa ajaa ilman traktorikorttia. Uusia kokemuksia tiedossa siis. 


Itsehän en siis näistä hommista ole tehnyt juuri mitään allergioiden takia, ja olen joutunut delegoimaan hommat työmiehille, ja Leo tietenkin on viettänyt viimeiset kaksi kuukautta pellolla klo8-18 ja mennyt sen jälkeen vielä töihin. Hattua nostan! 

Panokseni tähän mennessä on ollut enemmänkin sisällä kirsikkarumban kanssa, eli hillostaminen, mehustaminen ja säilöminen. Edes keräämisessä en pystynyt auttamaan, kun menin niin tukkoon. 


Eli ihan ei ole taas onnistunut tämä uravalinta... jos sitä taas yrittäisi siedätyshoitoa ensi syksynä, että voisi vähän nauttia Italian keväästä, ja kantaa oma panos työtaakkaan.

Tosin seuraava isompi homma onkin sitten maatalousyrityksen toimitilojen ja kanalan rakennus, eli pääsen niitä suunnittelemaan rakennuslupia odottaessa. 

Kommentit

  1. On kyllä urakka, mutta lopussa se kiitos seisoo! Varmasti kiva nähdä miten hommat edistyy ja myöhemmin voitte yhdessä nauttia lopputuloksesta. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit