Sitä saa mitä tilaa...

Jokunen aika sitten luin, varmaankin FBstä, artikkelia kuinka paljon ihmisillä on nykypäivänä enemmän suolistosairauksia yms, ja mietin, että se tästä vielä puuttuisi, kun noita yläpään ongelmia on jo ihan riittämiin. Mutta niinhän se elämä menee, että sitä saa mitä tilaa...

En nyt yksityiskohtiin mene, mutta tämä viikko meni hyvinkin kipeillen. Leo ehdotti lääkäriin menoa jo heti maanantaina, mutta eihän minulla ollut aikaa, koulussa kun oli tenttejä ja palautuksia, ei sieltä voinut olla pois. 
Leo ehdotti lääkärille soittoa, mitä epäröin sitäkin, jos olisi käskenyt vastaanotolle, kun ei sitä aikaa siis ollut. 
Mutta koirien rokotuksiin kyllä löytyi aikaa, samoin kun Mathiaksen kuskaamiseen kaverisynttäreille ja karateen.


Mikä siinä onkin, että ne omat vaivat ja ongelmat on aina toisarvoisia ja kaikki muu hoidetaan ensin...?

No sain kuitenkin käytyä lääkärillä, joka määräsi tulehduskipulääkkeitä ja antoi listan mitä ei saa syödä, eikä juoda, sekä tietenkin kehoitti lisätutkimuksiin, vaikka aika selkeää oli, mistä oli kyse.

Ruokavaliossa jäljelle jäi kasvikset ja hedelmät ( joille suurimmalle osalle olen siis allerginen), kala, kana, muna ja palkokasvit sekä täysjyvätuotteet (mitä nyt ei kauheasti täältä löydy). 
Kaikki mausteinen, suolainen, sokerinen ja rasvainen kiellettiin, sekä punainen liha, merenelävät, sienet ja tryffeli, viini ja alkoholi ylipäätään, juustot, kahvi ja tee, suklaa ja kaakao, sekä banaani ja riisi.


Päätä on särkenyt viime päivät varmastikin ruokavalion muutoksen takia, ja osittain varmasti myös ketutuksen. Meillä ei siis äitienpäivänä nautita mansikkakakkua ja kuohuvaa, ei äitienpäivälounasta tai mitään muutakaan. Eikä tiedossa ole enää viikonlopun viinejä ja juustoja, aperitiivejä ja antipastoja. Ei cappuccinoa ja cornettoa kahvilassa, eikä jäätelöä, mun rakastamaa italialaista gelatoa... No näillä mennään, ja jos vaikka tällä ruokavaliolla vihdoin saisi karistettua ylimääräiset kilot... 

Mahtavaa äitienpäivää, syökää kakkua munkin puolesta!


Kommentit

  1. Minulla on ns. ärtyvän suolen oireyhtymä, joka pahenee aina STRESSISTÄ tai huonosti nukkumisesta. Blogia seuranneena tuo elämän kiireisyys taitaa olla tuttua. Itse menin niin pahaan kuntoon vuosi sitten, että pitkä sairausloma ja tiukka ruokavalio vain auttoivat. Kun elämän muut asiat kunnossa ja tahti sopiva, suolistokin ok. Kannattaa lukea FODMAP-dieetistä, joka tuo monelle avun, itse en olisi uskonut ellen olisi kokenut omalla kohdalla. Monesta ns. kielletystä ruoka-aineesta olinkin huomannut jo itse, ettei sovi. Mm. sipulikasvit pahimpia, eritoten valkosipuli. Huonoina aikoina vain gluteenitonta ja kahvia ei ollenkaan ym. Netistä löydät tietoa. Tsemppiä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti