Se viikko

Tiedättekö sen viikon, kun aamiaisleipä olisi valmiina, käännät selkäsi mukulaa pöytään huutaen ja sillävälin koira on ehtinyt syödä puolet leivästä, tai puet päälle pimeässä, ja koulussa tajuat että paita on väärinpäin, käännät sen ja huomaat että rinnuksessa on tahra, ja käännät sen takaisin väärinpäin, miettien kumpi on pienempi paha.

Kotiintullessa taas voit yllättyä siihen, että sisällä on kuin olisi lunta satanut. Styroksilla kun on kiva leikkiä sotaa, minkä jäljiltä kämppä on tietenkin täynnä pientä valkoista roskaa. Ja löydät itsesi imurin varresta, ennen kuin ehdit edes takkia riisua.

Sillä viikolla ehdit myös unohtaa kylän joulukuusen kynttilöiden sytytyksen, minne lapsi oli harjoitellut joululauluja. Samoin kuin unohdat lasten kutsut. Ensi vuonna sitten, ajatellen...

Tämä viikko oli myös se, kun saat liput teatteriin, ja tajuat ettei ole ketään jonka kanssa sinne mennä. Ja syöt lohdutukseksi suklaakonvehtirasian, minkä olit ostanut jouluksi.
Tai keität piparkakkutaikinan, kaulit ja leivot, ja sitten poltat piparit uunissa. No onneksi et nyt ihan kaikkia kuitenkaan! 


Sillä viikolla söit lohturuokaa,  väsymykseen ja ketutukseen niin, että jouduit ratsastamaan leggingseissä kun ratsastushousut ei mahtunut enää jalkaan, ja lupasit itsellesi, että heti joulun jälkeen alkaa laihis, niinkuin jokaikinen vuosi.


Sille viikolle mahtui myös juhlapyhiä. Oli Suomen Itsenäisyyspäivä, jota juhlistit nostamalla Suomen lipun esiin.


Oli myös Festa della Madonna, eli italialaisten pyhäpäivä, ja juhlan kunniaksi päätit tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan. Pilkoit, haudutit ja paahdoit, katoit pöydän nätiksi ja sytytit kynttilät.
Lapsi maistoi ensimmäisen suupalan (täytettyä kalkkunapaistia ja paahdettuja kasviksia) ja ilmoitti ettei tykkää. Söit yksin, ja joit puoli pulloa valkoviiniä. 

Onneksi hienojakin hetkiä mahtui siihen viikkoon, lapsi voitti hopeaa ekoissa karatekilpailuissaan, ja valmentajakin tyytyväisenä totesi, että kaikki se huutaminen ei olekaan ollut turhaa. Eläköön positiivisuus! 😂Itselläni se viikko oli juuri tällainen ja onneksi alkaa olla ohi. innolla odotan mitä viikonloppu tuo tullessaan... Nyt joululahjojen ostoon!

Kommentit

  1. On näitä ja sitten on onneksi niitä toisiakin viikkoja. Ja onneksi on viiniä ;)

    VastaaPoista
  2. Tällaistahan se elämä välillä on meillä kaikilla! Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit