Joulunviettoa vuorilla

Tänä vuonna vietimme joulua vuorilla. Olimme vuokranneet mökin 1600m korkeudesta ja toivossa oli siis lumileikit, pulkkamäki ja vaeltaminen luonnon helmassa. Valitettavasti lumesta vaan ei ollut tietoakaan, päivälämpötilat kun oli 15'c paikkeilla. Ja minä kun olin pakannut vain villa- ja toppavaatteita... ja patikointikin jäi vähiin Mathias kun oli kolme päivää kuumeessa; jouluaaton, -päivän ja tapaninpäivän.

Niinpä joulu meni neljän seinän sisällä täytepastaa tehden, syöden ja katsoimme pari leffaa sekä pelasimme joulupukin tuomaa peliä. Luin kirjaa ja join omenamehuglögiä kyllästymiseen asti.
Tapaninpäivän aamulla näytti, että kuume oli laskenut, mutta aamupäivän mittaan se nousi taas. Mietimme jo josko lähteä kotiin, mutta loppujen lopuksi lähdimme kiertelemään autolla, ja katselemaan maisemia Mathiaksen nukkuessa takapenkillä.
Illalla pikkumies reipastui ja pääsimme vihdoin joulufiilikseen pelaten pelejä, juoden punaviiniä ja suklaita maistellen.


Vikana lomapäivänä otimme ilon irti kuumeettomasta kundista, ja kävimme metsäretkellä, 


ja Levico Termessä joulumarkkinoilla.


Vaikka loma menikin erilailla kun oli odotettu ja toivottu, on kuitenkin levännyt olo. Ehkä olin huudellut universumille liikaakin, että olen levon tarpeessa, ja näin ollen loma meni vain ollessa, oli pakko pysähtyä hetkeksi Mathiaksen sairastaessa ja jopa tylsistyä. Kerätä akkuja kiireiseen alkuvuoteen ja purkaa tämän vuoden aikana kerättyä stressiä. Tuijottelu vuorille auttoi.
Miten teidän joulut meni?!Kommentit

Suositut tekstit