Tallilla tuulee ja koulun palaute

Tallilla puhaltaa uudet tuulet, kun opettaja ja omistaja ottivat yhteen, ja vajaan viikon varoitusajalla opettaja ilmoitti, että hän lähtee pois. Niinpä tänään kävin sanomassa jäähyväiset samalla, kun oli Sognadorin rokotukset.
Tilanne on ollut hieman erikoinen jo pidempään, opettaja on ollut tyytymätön kesästä asti, eikä ole pitänyt omalta puoleltaan kiinni sopimuksista. Sognadoriakin hänen piti ratsastaa kerran viikossa, mutta aina oli joku tekosyy ettei ollut ratsastanut, vaikka maksanut olin kuitenkin. Paljon puheita, vähän tekoja, vaikka hyvin osaava ihminen on kuitenkin kyseessä.

Itse taas en ilmeisesti ole kehittynyt yhtään, kun edelleen ratsastan aloittelijoiden ryhmässä kerran viikossa, jos mahdun tunnille ylipäätään ollenkaan... ja edelleenkin olen maksanut tunneista. 
Onneksi kuitenkin olemme saaneet sovittua toisen hevosen omistajan, Martan, kanssa kaksi aamutuntia, jolloin ratsastamme vain kaksin. Kummatkin olemme samassa tilanteessa, olemme aikuisiällä palanneet lapsuudenaikaisen harrastuksen pariin ostamalla nuoret hevoset, ilman kokemusta.
Tämän vuoksi tuntuukin, että olemme hieman väliinputoajia tallilla, muut hevosenomistajat, jotka ratsastavat itsekseen, hyvä jos moikkaavat, ja tuntilaisten vanhemmat taas ovat omassa porukassaan. 

No toisaalta enhän minä tallille muiden ihmisten takia mene, vaan hevosen, mutta kun oma sosiaalinen piiri on niin pieni, niin olisihan se kiva tutustua uusiin ihmisiin, kun on vielä jotain yhteistäkin; hevoset.

Nyt sitten odotankin jännityksellä, että kuka opettajan paikan ottaa, hevospiirit kun täällä on pienet... Onnistuuko jatkossakin tunnit aamuisin, vaikka ratsastuskoulu on kiinni? Jatkanko edelleen ponien ja lasten keskellä alkeistunneilla? Ratsastaako opettaja Sognadorin, niinkuin tallin kanssa on sovittu? 
Näihin saan vastauksia ehkä jo huomenna, kun on alkeistuntini aika... 

Mathiaksen koululla taas oli eilen ensimmäinen palautekeskustelu opettajien kanssa. Itsehän en tietenkään paikalle päässyt, mutta Leo kävi kuuntelemassa palautteet kolmelta eri opettajalta. Pääpiirteittäin kaikki hyvin, fiksu poika, mutta hiljaa olemisen kanssa vielä hieman ongelmia ( ja jos yhtään muhun tulee, niin se jatkuu kyllä aikuisiälle asti...).
Englannin opettaja taas ilmoitti olevansa täysin rakastunut Mathiakseen, on kuulemma niin komea ja reipas. Kaksikielisyyden takia ilmeisesti englannin sanat jää paremmin mieleen kuin muilla luokan lapsilla.

Näihin mietteisiin lopetan masentavan marraskuun, ja toivotan tervetulleeksi joulukuun. Pikkujouluja ei ole tiedossa, mutta joulua aion fiilistellä muuten täysin rinnoin! 

Kommentit