Viikkoon mahtuu paljon!

Bloggaajien kesken kiertää 7-päivän haaste, eli viikon tapahtumat päivä kerrallaan. Tässä oma korteni kekoon.

Maanantai
Sateisen viikonlopun jälkeen aamu sarasti poutaisena, raikkaana ja hieman jopa usvaisena. Vein Mathiaksen kouluun ja lähdin koirien kanssa lenkille.


Lenkin jälkeen siivosin kotia, laitoin pyykkejä ja tein listaa tehtävistä asioista.

Mathiaksen koulun jälkeen lounastimme koko perheen voimin, minkä jälkeen suuntasimme kohti Orvietoa, missä treffasimme tätini ja enoni puolisoineen, jotka lomailevat Italiassa tämän viikon. Kävimme katsomassa kirkon, maanalaisen maailman (luolat) ja illallisella. 
Tiistai: Kävin aamusta tsekkaamassa hevosen eläinlääkärin kanssa, poskessa olevan kasvaimen takia, johon olen laittanut voidetta minkä pitäisi poistaa kasvain, samaan tyyliin kuin syyläaineet toimii.  
Tallin jälkeen kävimme Leon kanssa kasvihuoneella tilaamassa 80 hedelmäpuuta ja samalla ostin ravintolan pihalle hieman syksyn kasveja, jotka istutin lounaan jälkeen. 
Lounaalla kävimme Leon ja Mathiaksen kanssa syömässä Umbrialaista perinneruokaa Torta al testoa.


Iltapäivällä oli Mathiaksen koulun vanhempainilta, minkä jälkeen kävimme muutaman muun mamman kanssa aperitiiveillä (jee, mulla alkaa olla kavereita!!!) ja illalla tyhjensin kylppärin ja kävin viimeisessä kylmässä suihkussa. 


Keskiviikko: Aamulla klo7.30 saapuivat remppamiehet ja aloittivat kylppäriremontin purkamalla vanhan vessan. Itse tein kirjanpidot, kävin pankissa ja postissa maksamassa laskuja ja suuntasin tallille. 
Hevosen kasvaimet oli kuin olikin tippunut yön aikana, jättäen hepan vereslihalle. Ja niin alkoikin niiden kuntoon hoitaminen, päivittäinen putsaus ja rasvan laitto. 


Ehdin käymään ostamassa Mathiakselle myös parit pöksyt ja apteekissa hakemassa ensiaputarvikkeita hevosta varten, ennen Mathiaksen hakemista koulusta. Lounastimme kaksin ravintolassa, Leo oli töissä. Lounaan jälkeen Mathias alkoi pihahommiin, istutti Ninja-kilpikonnalleen salaattia, löysi kissan tuoman kuolleen rotan (yök!) ja itse keräsin tomaatteja ja viikunoita. 

Illalla Mathiaksen karaten aikana kävin lääkitsemässä vielä Sognadorin ja kotona istuimme valmiiseen pöytään syömään kalaillallista. 


Torstai: Heräsin päänsärkyyn aamuyöstä, ja koko päivä meni toipilaana. Tosin aikaa sairastaa ei ollut, vaan käytiin Mathiaksen kanssa aamupalalla kahvilassa, keittiön ollessa täynnä rakennuspölyä. 


Aamupäivän vietin pankissa ja kirjanpitäjällä. Lounaalla olimme McDonaldsissa, omassa ravintolassa kun ei ollut tilaa ja kotona keittiö oli vielä pahemmin rakennuspölyssä.

Kävimme urheilukaupassa ostamassa Mathiakselle karatepuvun, ja sieltä tallilla pikaisesti. Illalla menin aikaisin nukkumaan.Perjantai: Päätä särki edelleen ja kupolia kiristi myös vessattomuus. Fiilis oli kuin mökillä olisi, missä pitää käydä ulkovessassa. No, kotona en kuitenkaan juuri viihtynyt, vaan piti lähteä tilaamaan kylppäriin uutta patteria, minkä jälkeen kävin tallilla päästämässä Sognadorin hetkeksi ulos. 
Sukulaiseni kävivät lounaalla ja tervehtimässä meitä vielä ennen Suomeen paluuta. 
Illalla oli Mathiaksen karate, itse kävin kotona sillävälin siivoamassa pahimmat remppapölyt. 

Lauantai: Heräsin huonotuulisena huonosti nukutun yön jälkeen kukonlaulun aikaan. Eli päivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla... Työmiehet tuli klo7.30 lauantaista huolimatta ja me siirryimme ulos kasaamaan kanoille toista koppia ja miekkoset nikkaroivat linnunpöntön. Kävimme sushi-lounaalla Leon veljen kanssa, joka oli käymässä pikavisiitillä. Lounaan jälkeen kävimme ostamassa Mathiakselle Lego Minecraftin mihin ihan itse oli rahansa ansainnut eri hommilla ja myymällä vanhoja lelujaan. 
Kotona menikin sitten koko iltapäivä kun rakennettiin legoja, minkä jälkeen käytiin tallilla ja lankoni luona suihkussa (kylppäriremontti edelleen kesken).


Sunnuntai: aamulla olisi vihdoin saanut nukkua hieman pidempään, työmiehet kun piti vapaapäivää, mutta metsästäjät ei sitten pitänytkään, ja niin heräsin jo klo6 paukkeeseen. 
Pientä flunssaa tiedossa, niin itselläni kuin Mathiaksella, joimme aamuteetä villasukat jaloissa ennen tallille lähtöä. 
Olen saanut Sognadorille tytön ratsastamaan sitä kerran pari viikossa, ja piti lähteä toppaamaan hevosen poski siihen kuntoon, ettei suitset hankaisi. 


Tallin jälkeen lounastimme kotona ja Mathiaksen leikkiessä legoilla katselin boxilta pari jaksoa ranskalaista dekkarisarjaa koomassa sohvalla.
Nyt pitäisi lähteä vielä Mathiaksen luokkakaverin Giulian synttäreille loppuillaksi.

Loppuhan tämä viikko vihdoin, tuntui ihan megapitkältä. Ei ihan perusviikko, koska oli useampi nopea tallikäynti ilman ratsastusta, ensi viikolla siihenkin pitäisi löytää aikaa ja kylppäriremontti, minkä takia piti käyttää ravintolassa olevaa työntekijöiden vessaa ja lankoni kotia suihkussa käymiseen. Mutta nyt juhlavaatteet niskaan ja synttäreitä juhlimaan!

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

Kommentit

Suositut tekstit