Kesän vapaapäivät

Niinkuin aiemmin mainitsin perheen yhteiset lomapäivät oli tänä(kin) kesänä kortilla. Varsinkin kun useimmiten maanantaisin, kun Leon vapaapäivä on, hänen täytyy aamupäivällä käydä viikonlopun jäljiltä tukussa ja tehdä tilaukset, viedä rahat pankkiin jne. ja illalla olla valmiudessa menemään töihin, jos tilanne sen vaatii. Ja se vaati kaikki muut paitsi nämä kaksi maanantaita.


Ensimmäisenä päivänä olimme rannalla. Tuttavamme suositteli meille Numanan rantoja Marchessa, mutta ranta olikin pikkukiviranta ja vielä äkkisyvä. Tuulinen ilma toi myös lisähaasteensa ja kalalounaan jälkeen päätimmekin siirtyä San Benedetto del Tronton lapsiystävällisille hiekkarannoille loppupäiväksi.


Toinen vapaapäivä oli viimeinen vapaapäivä ennen Mathiaksen koulun alkua, ja tarkoitus oli mennä vesi-, huvi-, tai eläinpuistoon, mutta koska luvattiin vesisadetta emme ottaneet riskiä, ja lähdimme Toscanan puolelle Anghiarin keskiaikaiseen kylään tutustumaan.

Anghiariin, koska siellä käytiin taistelu Milanolaisia vastaan 1300-luvulla, ja kylässä on museo käydystä taistelusta. Eli pojille ritariaiheista puuhaa. Kävimme samalla lounaalla ritarihenkisessä ravintolassa, ja Mathiaksen mieliksi myös kirkoissa. 
Ihan itsekin yllätyin miten kiinnostunut Mathias oli katselemaan paikkoja, muihinkin museoihin olisi halunnut ja kellotorniin, mutta ne oli kiinni, maanantai kun oli.Illalla kävimme vielä Leon kanssa kaksin winebarissa Perugiassa nauttimassa musiikista ja hyvästä viinistä kynttilänvalossa, ainoita hetkiä kun koko kesän aikana ehdimme olla kaksin.


Vähiin jäi siis vapaapäivät, ja talvella niitä ei sitten ole ollenkaan muutamaa lomaa lukuunottamatta, vaan joudumme etsimään koloja sieltä täältä perheen yhteisiin hetkiin. 

Nyt vielä loppuviikko Mathiaksen kanssa kotona, maanantaina alkaa Mathiaksen koulu ja minulla maataloushommat. Syksyn tuulet puhaltaa.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit