Tallinvaihto ja kevyempi mieli

Tällä viikolla siirsin Sognadorin toiselle tallille. Tilanne edellisellä tallilla kävi niin käsittämättömäksi, että loppujen lopuksi menetin jopa yöunet ja tuntui, että sydämen tilalla oli kivi.  
Löysin nimittäin itseni todistamassa uhkailua, laittomuuksia, kieroilua, kiristystä, ilkivallantekoa, henkistä-ja fyysistä pahoinpitelyä sekä eläinten huonoa kohtelua. Joka päivä tuntui että tuli jotain uutta, ja vyyhti alkoi avautua pikkuhiljaa. Elämä oli kuin jostain huonosta saippuasarjasta. 


Niinpä etsin toisen tallin pikkuhiljaa loppukokeisiin lukiessa ja kun sain kokeet vihdoin tehtyä päätin siirtää hevosen. 
Talli on siis estetalli, toimii ratsastuskouluna ja siellä on myös useampi yksityishevonen. Toki tallinvaihto jännitti, itse kun olen siis vasta-alkaja kaikessa, enkä tiennyt kuinka paljon apua hevoseni kanssa saisin. Vuokraajakin jäi vanhalle tallille, ja kun lastasin Sognadorin autoon (yksin, muiden katsellessa ympärillä ja ekaa kertaa elämässäni) niin tyttö itki niin, että sydäntäni raastoi. 
Uuden tallin pihaan päästyämme Sognador hirnui kovasti muita hevosia tervehtien.
Ensimmäisenä päivänä oli sisällä boksissa, talliin tutustuen. Talli ei ole uusi ja kulutus näkyy, mutta boksit on ihanan isot ja niissä on iso ikkuna ulos. 
Iltapäivällä päästimme sen tarhaan missä se juoksi iloisesti pukitellen ja yrittäen saada viereisen tarhan hevoset mukaan iloitteluun. Tarhat on isojen puiden varjossa ja joen rannassa, eipä tarvitse enää siis seisottaa hevosta auringonpaisteessa... 


Toisena päivänä estevalmentaja juoksutti ja ratsasti Sognadorin. Hommaa kuulemma on, mutta hevonen on hieno ja hyvästä suvusta, ja osaava ikäänsä nähden (5v.). Eli nyt alkaa valmennus, ruokamäärä tuplattiin, että saa massaa ja valmentaja ratsastaa 3xvkossa, itse ratsastan tunnilla 2xvkossa jättäen pari lepopäivää väliin.

Vihdoin voin huokaista helpotuksesta (Leo ehkä vähemmän, rahallisesti maksaa tuplaten sen mitä aikaisemmin, eli saa paistaa muutaman pihvin enemmän ravintolassa...)  ja keskittyä muihinkin juttuihin kuin tallin ongelmiin. Ottaa vaikkapa päiväunet rauhassa omalla pihalla, tai kerätä satoa kasvimaalta. Uimaan ei valitettavasti päästä muutamaan päivään kun Mathias loukkasi leukansa vesipuistossa ja ennenkuin haava umpeutuu ei ole altaaseen menemistä. Mutta muuten voimme ottaa loman kannalta, ja minä ilman huolta hevosesta.

Oikein ihanaa loppuviikkoa kaikille!!! 


Kommentit

  1. Hieno homma, että nyt helpottaa tallistressi :)! Koitahan nauttia ihanista kesäpäivistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit