Maanjäristys

Viime aikoina on tullut niskaan kaikenmaailman kuraa, mutta viime yönä tuli taas muistutus elämän prioriteeteistä, kun heräsimme keski-Italiassa oleviin maanjäristyksiin. Viinipullot kilisivät ravintolassa, huonekalut heiluivat ja maa tärisi.

Samantyyppisen maanjäristyksen olin kokenut 2009, jolloin L'Aquilan kaupunki tuhoutui pahasti ja yli 300 ihmistä sai surmansa. Sekin tapahtui yöllä ja silloin jatkoin unia, tajuten asian vakavuuden vasta seuraavana päivänä. 

Viime yönä nousimme Leon kanssa ylös ja kävimme talon täristessä katsomassa Mathiasta, joka nukkui heräämättä. 
Odotimme hetken, jos järistys jatkuisi, ja etsimme tietoa netistä missä olisi maanjäristyksen keskipiste (80km meiltä) ja mikä tilanne, pitäisikö herättää Mathias ja mennä ulos.

Leo kävi kuitenkin nukkumaan, kun mitään ei tapahtunut, itse en saanut enää unta. Toinen järistys tuli tunti ensimmäisen jälkeen, se oli 60km meiltä, mutta ensimmäistä heikompi.


Aamulla selvisi pikkuhiljaa tuhon määrä, en ole ulkomaisia uutisia lukenut, eli en tiedä kuinka laajasti on uutisoitu muualla, mutta tällä hetkellä on kuitenkin jo nelisenkymmentä uhria, ja joitakin satoja kateissa. 

Maanjäristys näin yöllä on se kaikkein vaarallisin, kun suurinosa ihmisistä on kotona. 
Meidän lähellä Assisissa oli vuonna 1997 iso maanjäristys päivällä, ja vaikka hyvin moni perhe menetti ihan kaiken, suurilta ihmismenetyksiltä onneksi säästyttiin.

Tälläkin kertaa me selvisimme pelästyksellä, mutta valitettavasti kuitenkin moni pikkukylä Rietin ja Norcian lähellä on tuhoutunut melkein kokonaan. Näitä uutisia lukiessa ja kuvia katsellessa antaa tosiaan taas aihetta olla kiitollinen siitä, että meillä on katto pään päällä ja kaikki muutenkin hyvin. 

Kommentit

  1. On ollut varmasti rankkaa viime yön aikaan. Pelottavaa odottaa, mitä tapahtuu. Onneksi teillä ei sattunut pahempaa. Olen viettänyt lomaa Rietissä ja pahalta tuntuu katsoa kuvia sieltä.
    Hyvää syksyä sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti