Elämäntaitoharjoitus, missä mennään ja mitä toivoa tulevalta

Aikana jolloin olin ihan hukassa itseni kanssa, ja mietin mitä elämälläni tekisin (kolmenkympinkriisi!?!) luin jonkun verran kirjallisuutta miten löytää itsensä, mitä haluan, mistä unelmoin jne. Törmäsin moneen eri harjoitukseen, minkä avulla sain selkeyttä elämääni ja omiin ajatuksiini.
Tämä harjoitus on jäänyt mieleen sen helppouden ja kokonaisvaltaisuuden takia. Siinä käydään läpi elämän eri osa-alueet, ja pohditaan sitä, mikä sillä hetkellä ja elämänvaiheessa on, ja mitä toivoisi tulevalta. 
Itse en ole harjoitusta tehnyt muutamaan vuoteen, mutta nyt kun on aikaa ja iski ihan tylsyys ja tuntui että elämäni on ihan mälsää, päätin tehdä taas harjoituksen, ja jakaa sen teidän kanssa, vaikka usein näin henkilökohtaiset asiat olenkin yrittänyt pitää itselläni.

Paperille piirretään ympyrä ja sen sisään lisää ympäröitä kunnes niitä on yhteensä kuusi. Ympyrä jaetaan sitten kahdeksaan osaan. Jokainen sektori on elämän eri osa-alueelle, ja niitä aletaan miettimään yksitellen ja eri väriset kynät kädessä.
Aloitetaan värittämään sektorin sisimmäistä lohkoa, ja edetään lohko kerrallaan ulospäin mitä enemmän olen tyytyväinen siihen elämän osa-alueeseen, samalla miettien ja pohtien. Värittäminen siksi, koska mehän kaikki tiedämme kuinka rentouttavaa se on, ja ajatukset silloin liikkuvat samalla vapaammin.


Esimerkiksi minä väritin 1.Perheen neljän lohkon verran, koska minulla on perhe, niin synnyin- kuin itse rakennettu perhe. Ja siitä olen kiitollinen, kaikilla kun ei näin ole.
Kuitenkaan en voinut värittää kaikkia lohkoja, koska valitettavasti en perhe-elämästä usein pääse nauttimaan, Leon ollessa töissä 80-90h/vkossa, eli yhteinen aika on hyvin vähäistä.
Haave tulevaan:enemmän perheen yhteistä aikaa ja matkustelua.
2. Työ&Ura: viisi lohkoa, koska voin tehdä sitä mitä haluan; opiskella sisustajaksi ja suunnitella, ja kauan haaveena ollut maatilakin toteutuu pikkuhiljaa. Tällä hetkellä siis on näin, koska vielä opiskelen, ensi vuonna voikin olla jo toisin, kun pitää alkaa tehdä päätöksiä ihan oikeasti työn ja uran kannalta.
Haave tulevaan: ura sisustusarkkitehtinä ja tuotesuunnittelijana.

3. Raha&Talous: myös viisi lohkoa, koska en voi sanoa että meiltä mitään puuttuisi. Lohko vähemmän, koska raha on täysin Leon tienaamaa minun opiskellessani, ja koskaanhan rahaa ei ole liikaa... 
Haave tulevaan: laittaa korteni kekoon raha-asioissa.

4. Sosiaalinen elämä: kaksi lohkoa. Edelleen tällä hetkellä kompastuskivi, koska vaikka täällä ihmisiä ja tuttuja onkin, ihan kunnon kaverit, saati sitten ystävät puuttuvat. Kaksi lohkoa sille että nään kuitenkin ihmisiä päivittäin, mitä en vuosiin tehnyt, ja tiedän, että muutama hyvä ystävä löytyy kuitenkin Suomesta.
Haave tulevaan: löytää edes yksi ystävä, jonka kanssa harrastaa, shopata, käydä aperitiiveilla, syömässä, näyttelyissä, leffassa, teatterissa, ihan mitä vaan.

tai sitten opetella
rakastamaan näitä kurveja...?
5. Terveys&keho: neljä lohkoa, koska pääosin olen kuitenkin terve. Minulla ei (tiettävästi) ole mitään vakavaa sairautta, mikä estäisi elämisen. Allergiatkin, mitkä ennen rajoittivat suuresti kun en voinut oikein ulkona olla maaliskuusta lokakuuhun, on siedätyshoitojen ja täällä maalla asumisen avulla helpottaneet ja kurissa allergialääkityksen avulla.
Migreeniä taas tutkitaan edelleen, eli siihen palaan myöhemmin. 
Neljä lohkoa eikä kuusi, koska pientä kremppaa on, ja keho varsinkin olisi huollon tarpeessa. 40v lähestyy, kilot kerääntyy ja kunto rapisee. 
Haave tulevaan: kroppa kuntoon niin ettei enää tarvitsi pahoittaa mieltä peilin edessä ja energisyyttä, jatkuvan väsymyksen tilalle.

6. Harrastukset ja vapaa-aika: neljä lohkoa, koska nykyään pääsen harrastamaan, mikä ennen oli aika mahdotonta. Hevosen omistajana harrastus on hevostelua, ja oikeastaan kaikki vapaa-aika meneekin tallilla (1-3x vkossa ehdin siellä käymään tällä hetkellä viikosta riippuen). Kaksi lohkoa vähemmän, koska haluaisin harrastaa paljon muutakin; tennistä, käydä juoksemassa, joogassa&pilateksessa, lasketella, maalata, valokuvata jne. 
Haave tulevaan: saada houkuteltua Leo pelaamaan tennistä kerran viikossa, käydä skimba-lomalla alpeilla talvisin, omaa aikaa päivittäin edes tunnin verran. 

7. Ympäristö: edelleen neljä lohkoa, koska vaikka toteutin pitkään haaveena olleen Italiassa asumisen, aina välillä mietin että olisi ihanaa asua lähempänä isompaa kaupunkia, alppeja tai rantaa. Vaikka maisemat onkin upeat, niin välillä tuntuu olevan ihan keskellä ei mitään. 
Talokin missä asumme on vanha, kaikki rempallaan, ja mikä pahinta, ravintolan yläkerrassa, ilman minkäänlaista omaa rauhaa. Mutta talo on oma, samoin kun ympärillä olevat 6hehtaaria peltoa.
Haave tulevaan: oma koti rakennettuna pellolle ravintolan läheisyyteen, mökki alpeilla ja vene, millä seilata kesäisin merellä. 

8. Hengellisyys&aatteet: koska en kuulu kirkkoon, en käsittele tätä sektoria milläänlailla uskonnollisena, vaan enemmänkin omien aatteiden ja kulmakivien kautta elämässä. Mikä tekee minusta minun, ja valitettavasti väritin vain kaksi lohkoa. Koska tajusin etten elä omien aatteideni mukaisesti, vaan usein sen helpoimman kautta. Syön lihaa, vaikka rakastan eläimiä ja mielummin olisin syömättä niitä, mutta kun sitten pitäisi alkaa itse kokkaamaan. 
Elisin ja kokisin mielummin, kuin katsoisin kun muut niin tekevät, mutta silti olen liimautunut sohvaan ja katselemaan FBssä muiden statuksia ja kuvia.
Rakastan kulttuuria sen kaikissa muodoissa, mutta en sisällä sitä elämääni kun harvakseltaan, jos saan jostakusta seuraa. Miksen voisi mennä yksin?!? 
Haave tulevaan: aktiivisempi ja energisempi minä.

Näiden pohdintojen pohjalta tulisi vastata kysymykseen:
Mitä haluaisin kaikkein eniten? -ystävän
Mitä muuta haluaisin? -enemmän perheen yhteistä aikaa, matkustelua, kulttuuria, oman kodin ja uran suunnitelijana.
Minkälainen haluaisin olla? -aktiivinen ja energinen, iloinen, positiivinen sekä kunnianhimoinen, vastuuntuntoinen ja luova.

Eli yhteenvetona voin todeta, ettei elämäni toki pelkkää huonoa ole. Pientä tasapainoitusta tarvittaisiin, halua ja jaksamista, sekä sitä kunnianhimoa ja päättäväisyyttä, mikä minulta puuttuu. Leon elämästä taas en voi päättää, joten voin vaan toivoa, että hänkin priorisoisi perheen muutenkin kuin taloudellisesti. Minun pitäisi taas yrittää aktivoitua itse lisää sosiaalisesti jollakinlailla...

Miltä teidän elämänne näyttää?!? Pohditteko te näitä asioita koskaan vai annatte elämän viedä?

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!!! 

Kommentit

 1. Mielenkiintoista pohdintaa, tuli joka kohdassa itsekin peilattua omaan tilanteeseen näitä annettuja aiheita. Mulla on suuri unelma Italiassa asumisesta, ja ainoa asia joka meitä tällä hetkellä estää on taloudellinen tilanne. Jos Matteo saisi Saksan sijaan Italiasta oman alan työn (yliopistolla tutkijana) niin me oltaisiin jo siellä. Harmi vaan paikkoja on vähän ja jos on, niin taloudellisesti siinä ei ole järkeä. Tosin sovittiin, että jos oma yritys lähtee joskus lentoon niin muutetaan sitten. Tässä vähän porkkanaa ;) Ihania nuo seudut, olisi ihana vierailla Umbriassa joku päivä! Terkut Saksasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on ihana maa, mutta työllisyystilanne, varsinkin tutkijoille, ei ole tosiaan mikään ihanteellinen. Leon kaveri on tutkijana yliopistossa, joka vuosi ainoastaan vuoden sopimus ja palkkakin on ihan naurettava! Toivottavasti tulevaisuudessa kuitenkin pääsette muuttamaan tänne, jos se haaveena on!!
   ja tervetuloa vaan Umbriaan!!!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä ja avoimesta pohdinnasta. Itse olen elämän risteyksessä töiden suhteen. Nyt olen ollut sapattivapaalla jo kolme kuukautta, joten aikaa (ja tarvetta!) olisi elämäntaitoharjoitukseen. Eli hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jollekin apua näistä pohdinnoista!!! Mukavaa mietintää sinulle ja toivottavasti löydät oman tiesi elämäsi risteyksessä!!!

   Poista
 3. Jos joskus tulette Umbriaan, laita muistiin nämä paikat Umbrian ja Toscanan rajalla: Agriturismo CaseGraziani ja Agriturismo Malagronda. Suomenkielisiltä nettisivuilta löydät lisätietoa: www.casegraziani.it ja www.malagronda.it

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit