Oman kodin haasteita

Olemme kohta asuneet tässä talossa 8vuotta. Asumismuoto:vuokra-asunto. Viimeksi remontoitu 80-luvun alussa, jos pientä pintaremonttia (seinien maalaus) ei lasketa mukaan.
Edelliset asukkaat (appivanhempani) jättivät kaikki tavaransa ja huonekalunsa nurkkiin lojumaan, veivät muutossa mukanansa vain henkilökohtaiset tavarat ja vaatteet. Kaksi ulkovarastoa oli myös täynnä rojua, ja piha täysin villiintynyt. Heinää kasvoi kainaloihin asti. No, koska talo oli siis vuokralla ja omistajalla ei ollut mitään aikomusta korjata, eikä maksaa mitään, olemme omasta pussista maksaneet kaiken mitä olemme täällä tehneet. 
Ja hommaa on riittänyt! Hampaita kiristellen olen yrittänyt kestää kodin sisustusta ja pikkuhiljaa laittaa paikkoja kuntoon, pysyen samassa tyylissä mitä jo ennestään olevat huonekalut olivat, jotta koti ei olisi yksi sekahedelmäsoppa. Takaraivossa on kuitenkin aina ollut Leon ääni; jos tämä olisi oma, niin sitten...

Pihaa on laitettu pikkuhiljaa

No, nyt pari kuukautta sitten teimme kaupat ja niin talosta tuli oma. Ja samalla meni kaikki säästöt, ja niin minun pitää ilmeisesti jatkaa hampaiden kiristelyllä vielä toiset 8vuotta. 


Keittiön eteneminen

Asiaa myöskään ei helpota, että meillä Leon kanssa menee sisustusmaut ristiin. Leo haluaa tummaa massiivipuuta, minä vaaleaa ja kevyempää.


Makuuhuone on siirtynyt kokonaan toiseen huoneeseen


Tavaraa ja huonekaluja on aivan liikaa, olohuoneesta löytyy kaksi akvaariota, keittiö on tilana suuri, mutta itse keittiö aivan minimaalisen pieni. 
Lattiat aivan kauheat (jäljitelmä)terrakottaa, sähkötyöt vedetty miten sattuu pitkin seiniä ja lattialistoja, vesiputket on täysin tukossa (vettä ei tule juuri ollenkaan), ikkunoista vetää ja sataa sisään.

Olohuone hakusessa


Kylpyhuoneremontti on nyt kuitenkin tiedossa, että suihkussa voisi käydä muulloinkin kuin vain aamuisin. Uudesta lattiasta, seinien maalaamisesta ja  uusista huonekaluista jään siis vain haaveilemaan, ja yritän olla kiitollinen siitä että saimme talon ylipäätään ostettua. Vaikkakin nyt just se on hieman vaikeaa kun tätä nykyistä sisustusta näin sisustussuunnittelijana katson, mutta yritän edes. 
Mukavaa päivää kaikille!

Kommentit

  1. Talo nayttaa tosi kivalta ja sisallakin olet jo tehnyt kivoja muutoksia.Varmaan kivaa kunnostaa nyt omaa taloa eika toisen omaa.Jos haluat sailyttaa jotain huonekaluja,joista et niin tykkaa,niin maalikin saa niissa ihmeita aikaan...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit