Risteilyä Adrianmerellä

Ostimme porukalla viime vuonna 60-vuotislahjaksi Äidilleni risteilyn. Vihdoin löysimme ajankohdan joka sopi kaikille, ja pääsimme matkaan viime viikon sunnuntaina. Matkassa mukana oli siis siskoni kumppaninsa kanssa ja heidän 1-vuotias poikansa, sekä me ja äitini.


Matka alkoi Venetsiasta, ja koska meille kaupunki oli jo tuttu, nousimme suoraan laivaan.


Iltapäivä ja ilta meni laivaan tutustuen, aperitiiveillä ja illastaen. 

Seuraavana päivänä saavuimme Bariin, mistä suuntasimme Alberobelloon trulli-taloja katsomaan.Italian mantereelta siirryimme seuraavaksi päiväksi Kreikkaan, Corfun saarelle, ja sen pääkaupunkiin Kerkyraan. Kävimme katsomassa vanhaa kaupunkia ja vanhaa linnaa.


Laivalla kävimme uimassa ja olisimme nauttineet auringosta, mutta aurinkotuolit oli kortilla suurta ihmismäärää kohtaan, emmekä löytäneet oikein paikkoja missä rentoutua.


Yöllä laiva alkoi keinua kun suuntasimme kohti Mykonosta, ja aamupäivä altaalla vaihtui sisälläoloon kovan tuulen takia. Kannelle ei ollut mitään asiaa, varsinkaan pikkuisten kanssa.

Maihin nousu Mykonokselle vei aikaa tuulen takia, laiva kun ei kokonsa puolesta päässyt satamaan, vaan meidät kuljetettiin mereltä lautoilla. 

Ensin piti siis hakea vuoronumero millä pääsisi laivasta ulos, sitten odottaa omaa vuoroa, jotta kaikki 2000matkaajaa pääsisi ilman ihan hirveää ruuhkaa laivasta ulos ja sitten vielä istua pikku-lautoissa satamaan asti.
Loppujen lopuksi pääsimme kuin pääsimmekin Mykonoksen kapeille kujille, pikku-Venetsiaan, tuulimyllyjä katsomaan, ja Mathias laski että tavattiin 18kissaa. Kävimme myös syömässä tsatsikia ja souvlakia, vaihteluksi laivan italialaiseen ruokaan.

Mykonokselta reissattiin Santorinin saarelle, edelleen kovassa tuulessa, ja kävimme läpi saman rumban lauttojen kanssa. Koska laiva pysähtyi vain muutamaksi tunniksi otimme pikkubussilla kiertoajelun, että näkisimme hieman enemmän saarta. Lähdimme Firasta Kamarin mustille rannoille.


Sieltä suuntasimme Oiaan, missä kävimme jätskillä ja katselimme maisemia hetken. 


Lopuksi kävimme vielä katsomassa Firaa korkeammalta ja maisemia merelle.


Neljännen päivän vietimme merellä, olimme altaalla, edelleen ilman niitä aurinkotuoleja, ja kävimme katsomassa 4D-elokuvan, illan kabareet ja nautimme ruoasta sekä juomasta auringonlaskua katsellen.Viimeinen kohde oli Dubrovnik, missä kävimme katsomassa vanhaa kaupunkia, sen kirkkoja ja luostareita.


Viikon jälkeen merillä palasimme Venetsiaan tänään, ja sieltä suuntasimme kotiin, kovassa kaatosateessa ja ukkosmyrskyissä autossa istuen. Nyt kotona koirat kainaloissa ja pesukone laulaa. Meidän perheen kesäloma on sitten siinä (Leo meni jo töihin), ja huomenna arki koittakoon!Kommentit

  1. Ihania kuvia, varmasti kiva reissu! Riittäisikö resoluutio, jos laittaisit niitä isompana blogiin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit