Pääsiäisen viettoa

Torstaina alkoi pääsiäisloma. Kymmenen päivää ilman koulua, ja tietenkin saimme koulusta ison kasan hommia, lomallahan kun on hyvää aikaa tehdä niitä...
No, torstaina en edes halunnut miettiä asiaa, vaan lähdimme leffaan kolmen mamman ja kolmen pojan porukalla katsomaan Kungfu panda3.

Perjantaina, ensimmäisenä lomapäivänä, heräsin aamulla kipeänä. Kurkku tulessa, nenä tukossa, pää painoi tonnin ja ihan hirveä yskä. Kuumekin nousi iltaa kohden. Tunnolliset sairastaa lomalla, vai miten se meni?!? 
Maxilla oli kuitenkin eläinlääkäri, minne piti selvitä, ja Mathiaskin oli matkassa mukana. 
Ja niitä koulujuttujakin tein, hitaasti, mutta varmasti. 

Lauantai vierähti kotona sairastaen ja siivoten, pesin jopa ikkunat.

Sunnuntai on täällä se itse pääsiäinen. Umbrialaiset aloittavat päivänsä suolaisella juustoleivällä, capocollo-salamilla ja keitetyillä munilla. Minä taas nautin Ciaramicola-kuivakakkua cappuccinon kera.


Mathias avasi suklaamunansa (yllätysten takia, suklaat on toki vielä syömättä!), joita se sai taas kymmeniä, erikokoisina.


Minäkin sain omani
Tänä vuonna olimme pääsiäislounaalla Leon veljen Riccardon ja hänen vaimonsa Katerinan luona, missä oli myös anoppini. Grillasimme parvekkeella ja söimme suklaata. Leo oli töissä.


Katerina oli löytänyt pienen maakilpikonnan, jota ei halunnut itse pitää, ja näin meiltä löytyy nyt sitten myös sellainen, kolmen vesikilpikonnan lisäksi. Luin, että maakilpikonnat voi kiintyä omistajaansa kuin kissa tai koira. Se jää nähtäväksi.


Lounaan jälkeen kävimme tallilla moikkaamassa Sognadoria, viime kerrasta olikin jo kokonainen viikko, koulukiireiden takia. Iltapäivä vierähti tallilla, Mathiaksen leikkiessä tyttöjen ja Enea-lampaan kanssa. 

Sognador vasemmallaKoska eilinen meni täysin pääsiäistohinassa, niin tänään on tiedossa kotipäivä koulujuttujen parissa, siivotakin pitäisi anoppia varten, joka tulee koiravahdiksi, ja pakata, koska huomenna lähdetään Alpeille laskemaan. Me Mathiaksen kanssa olemme vielä hirveässä yskässä, eli katsotaan mitä laskemisesta tulee... Kerron sitten ensi viikonloppuna kun ollaan reissusta kotiuduttu. Oikein mukavaa maanantaita kaikille!!!

Kommentit

  1. Oikein hyvää lomaa ja pikaista paranemista. .toivottavasti anoppi hoitaa hyvin eläimet ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit