Aamiainen

Olen aina rakastanut ruokaa, ihan liikaakin, ja oikeastaan ihan kaikki on maistunut. Näin aikuisiällä on kuitenkin puhjennut allergioita, jotka syömistäni hieman rajoittavat ja hankaloittavat. Nään jopa unia siitä kuinka voisin taas syödä omenaa...
Mutta se mikä on ollut kulmakivenä, on aamupala.
Lapsuudenkodissani söin aamupalan aina, äiti kun teki sen valmiiksi. Itsekseni asuessa söin sen himoitsemani omenan koulu/työmatkalla. 
Nykyään syön aamupalan, lounasaika kun on vasta klo13 ja sinne asti pitäisi jaksaa, ongelma on vaan, että kyllästyn ihan hirveän helposti syömään aina samaa. Nyt päätinkin ihan seurata itseäni, että mitä sitä aamulla oikein tuleekaan syötyä, onko tavat edelleen suomalaiset suolaisen parissa vai italialaistuneet makean aamupalan puoleen...?

Maanantaina päivä alkoi parilla korpulla Ricotta-juuston ja appelsiinimarmelaadin kera sekä maitokahvilla. Kevyt aamupala ennen ratsastusta.
Tiistaina taas söin banaanin ja muroja. Yksi ainoista hedelmistä mitä voin syödä on banaani, enkä edes oikein tykkää siitä, mutta näin muun ruoan seassa se vielä menee.


Keskiviikkona tuli kiire, ja ehdin just ja just vetäistä cappuccinon koulun kahvikoneesta. Eli ei oikeastaan edes aamiainen... ja torstaisin meillä ei ole koulussa lounastaukoa ollenkaan, joten joudun selviämään aamupalalla melkein koko päivän, toki syön välitunnilla jotain pientä välipalaa, mutta kotona pyrin syömään tukevamman aamupalan että jaksaa. Tällä kertaa oli sämpylä ja itsepuristettua appelsiinimehua.


Perjantaina oli taas hieman kevyempi vaihtoehto ennen ratsastusta; vaniljarahkaa, marjoja ja siemeniä sekä kuppi teetä. Viime aikoina olen usein juonut taas teetä aamuisin kahvin sijaan, se kun on alkanut maistumaan myös Mathiakselle, niin ollaan keitetty aamuteet. Ja toisaalta koulussa tulee kuitenkin juotua kahvi tai kaksi päivän aikana.

Lauantai-perjantai välisen yön nukun yleensä aina huonosti. Teen yömyöhään koulujuttuja, joita mietin ja stressaan yön aikana. Se sitten taas kostautuu aamupalan suhteen, tekee mieli tuhtia ruokaa ennenkuin ryhdyn taas kouluhommiin, vaikka haluaisinkin juoda esim. smoothien ja hilpaista reippaalle lenkille.
Tänä lauantaina söin makkara-juustoleivän uppomunalla ja cappuccinon. Erittäin epätavallinen aamiainen italialaisille, cappuccinoa kun ei oikein yhdistetä suolaisen kanssa...


Ja näin sunnuntaisin odotamme että Leo herää, ja syömme aamupalan kaikki yhdessä. Siksi yleensä katankin pöydän, ja jokainen ottaa mitä ottaa. Mathias syö yleensä leivän ja kananmunan, Leo kahvin ja korkeintaan korpun tai keksin, itse maistelen vähän kaikkea suolaisesta makeaan. Ja sitten ihmettelen että on se kumma kun puntari ei näytä vähempää... 
Mukavaa sunnuntaita kaikille!!!Kommentit

  1. Meidän suomalais-englantilaisessa huushollissa syödään aamiaiseksi milloin mitäkin. Ennen saattoi riittää pelkkä kahvi, mutta nykyisin on pakko syödä jotain. Joskus se jotain on puuroa, muroja tai paahtoleipää hillon tai humuksen (!) kanssa, joskus siippa tekee munakokkelia paahtoleivän kaveriksi, ja joskus syödään croissantit tai pain au chocolatit. Sellaista iloista sekamelskaa siis - ja itselleni ainakin pari kuppia kahvia, aina!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit