Karnevaalit alkoi ja Sant'Antonio samaan syssyyn

Viikonloppuna alkoi karnevaalien aika. Se lasketaan jotenkin pääsiäisestä, en tiedä miten, eikä edes kukaan italialainen joilta kysyin. Eli joka vuosi se on hieman eri aikaan, mutta vastaa Suomen laskiaista.

Karnevaaliaikaan järjestetään juhlia ja tapahtumia, sekä kulkueita, ja niitä varten pitää olla karnevaaliasu. Niinpä kävimme ostamassa Mathiakselle puvun. 


Sant'Antonio-pyhimystä taas juhlistetaan joka vuosi 17.1. Sant'Antonio tunnetaan eläinten pyhimyksenä, ja Santa Maria degli Angelissa (kaupunki meidän lähellä) ihmiset vievät eläimensä siunattavaksi. Itse kun en edes kirkkoon kuulu, en toki vienyt eläimiämme minnekään, mutta perinteen mukaisesti siellä on aina hevoskulkue ja tallimme osallistui kulkueeseen. Me olimme Mathiaksen kanssa kärryillä menossa mukana.Väkeä oli ihan hirveästi, kaikki teiden varret ja keskusaukio myös tupaten täysi. Lankoni ja kälynikin olivat tuoneet pupunsa siunattavaksi. Melkein tuli ihan huono omatunto, kun olimme paraatipaikalla kulkueessa ja muut katselivat vierestä, kun tosiaan ei kirkkoon edes kuuluta. Täällä vaan se tarkoittaa sitä että puolet tapahtumista jää sivusuun, kun uskonnolla on edelleen niin iso merkitys, ihan arkielämässäkin.


Kulkueen jälkeen olimme lounaalla talliporukan kanssa. Koko kaupungin alueella olevat ravintolat tarjosivat Sant'Antonio-lounaan 15€. 


Nyt kouluhommien pariin, huomenna olisi esitelmä hampusta rakennusmateriaalina, ja ensi viikko tuo ison yllätyksen mukanaan. Siitä sitten kun kaikki on varmaa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!!!Kommentit

  1. Myöskin kirkkoon kuulumattomana vähän kyllä huvittaa tuo pupujen siunaaminen. :)

    Hei jos olet Twitterissä, niin tulepa #matkachatiin parin viikon päästä, kun jutellaan karnevaaleista! Olisi kiva kuulla omakohtaisia kokemuksia sieltä Italiasta. Tietoa #matkachatista täällä: http://globecalledhome.fi/matkachat/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit