Suomi, sauna ja ystävät

Matka alkoi kiireisesti heräten samaan aikaan kun piti olla jo kentällä. Onneksi Perugian lentokenttä on n.2km päässä meiltä, ja matkustajia Rooman kentälle oli alle parisenkymmentä, eli ei tarvinnut juuri jonotella. Pikkuisella potkurikoneella pääsimme matkaan, mistä vaihdoimme Finnairiin Roomassa.

Pari ensimmäistä päivää olimme pääkaupunkiseudulla, kävin ystäväni kanssa Helsinki-risteilyllä ja Flow-festareilla.
Mathiaksen ja mummin kanssa Haltialan tilalla eläimiä katsomassa, puistossa ja jätskillä. Puotilan kappelissa oli siskonpoikani ristiäiset, missä hänet kastettiin Mikael Oskariksi. Ja juhlien jälkeen suuntasimme linnanmäelle. 


Sitten koittikin vuoro mökkeillä. Siskoni tuli Mikaelin kanssa myös. Kävin keräämässä mustikoita, jotta Mathias sai toivomaansa mustikkapiirakkaa, ja kanttarellejäkin löytyi vähän. Mathias ui rantavedessä ja saunoimme ilta-auringossa.


Hommaakin löytyi maalauksen parissa. Maalasin siskoni kanssa pikkumökin saunaa. 


Mökiltä palasin Helsingin suunnalle viikonlopuksi, jolloin kävin lounastamassa Espalla ja kauppatorilla kahvilla. 


Tyttöjen illassa, ensin ystäväni luona lounastaen, sen jälkeen Pastorissa illastaen ja tietenkin jatkoimme illanviettoa aamuyöhön asti Apollossa.


Ja lapsuudenystäväni häissä vierähti niinikään pikkutunneille asti, jatkojen kautta....


Rankahkon ja vähäunisen viikonlopun jälkeen suuntasin mökille Mathiaksen luo, jatkamaan maalausurakkaa, tällä kertaa pikkumökkiä maalaten, ja saunomaan.  


Loppuloma meni taas Mathiaksen kanssa retkeillen. Kävimme Hämeenlinnassa taidenäyttelyissä, linnaan tutustuen, leikkipuistoissa ja kuuntelemassa jazz-konserttia. 
Flamingossa vesipuistossa ja upouudessa leikkipuistossa vanhempieni kodin lähellä. 


Ystäväni mökillä päivää viettämässä ja grillaamassa.


Ja viimeisenä lomapäivänä kävimme vielä Korkeasaaressa siskoni Paulan ja Mikael-vauvan kanssa. Loma poikkesi edellisistä vuosista sillä, että Mathias oli matkassa mukana, paitsi kolme päivää, jolloin oli mummin ja ukin kanssa mökillä. Eli paljon lastenjuttuja ja -paikkoja, vähemmän omia menoja. 


Suomen metsiä ja merta jo ikävöiden sanon heissulivei ja ensi kertaan! 

rankka kotimatka
Kommentit