Koulu

Tällä viikolla alkoi koulu. En ole opiskellut sitten vuoden 2008, eli hieman perhosia vatsassa kaarroin koulun pihaan autollani. Muut oppilaat näyttivät tulevan äidin tai isän kyyditseminä, tunsin itseni hyvin vanhaksi.
Iso lauma nuoria odotti koulun oven edessä ympärilleen katsellen. Itse kävelin suoraan sisään, etsin oikean luokkahuoneen ja odotin muita.

Itseasiassa olen koko elämäni ollut sellainen, joka häviää joukkoon. Mieleenpainumaton ihminen. Kerran jopa yhdessä koulussa opettajan oli vaikea antaa arvosanaa minulle, koska ei kuulemma muistanut kuka olin.
No, tässä koulussa se ei tule varmaankaan olemaan ongelma. Olen ainoa yli kolmikymppinen, jopa osa opettajista on minua nuorempia....!!!
Luokallamme on yhteensä 6 poikaa ja 8 tyttöä, ja kaikki he ovat siis parinkympin kieppeillä. Eli tällä kertaa ainakin erotun joukosta!Sisustussuunnittelijan työ on ollut haaveissani jo viimeiset 15 vuotta, joten motivaatiota ei puutu, ja tämä koulu mahdollistaa työn vielä hyvin, koska jokaisesta kolmesta vuodesta valmistuu erikseen.

Ensimmäisen vuoden jälkeen valmistun yksityisasuntojen ja viheralueiden suunnittelijaksi sekä AutoCad2D piirtäjäksi.
Toisena vuonna opiskellaan julkiset tilat, valaistussuunnittelu, AutoCad3D ja rendering.
Kolmantena vuonna on sitten ekologinen suunnittelu, restaurointi, isot tilat ja tuotesuunnittelu.
Eli paljon on työsarkaa missä voi vaikuttaa kolmen vuoden opiskelun jälkeen, mutta otetaan nyt ensin viikko kerrallaan ja yritetään saada työt kunnialla tehtyä ja läpi kokeista. Täällähän kokeet on suullisia, eli koko luokan edessä kuulustellaan suullisesti. Oikein innolla odotan... ;)

Illat olen ollut ihan poikki ja sängyssä jo klo21, vie varmaan hetken että totun taas aivojen käyttöön, opiskeluun ja uuden oppimiseen, mutta kyllä mä tunnen olevani niin oikeassa paikassa!!!! 

innokas oppilas lähdössä kouluun
Kommentit

Lähetä kommentti