Syksy = sairastelua...

Meillä syksy on astunut kuviohin, Mathiakselle tuli keuhkoputkentulehdus, joten ensimmäinen viikko tarhaa muuttuikin kotiviikoksi aerosolia hengitellen ja antibiootteja popsien. Muutama sairaalakäyntikin oli tulevan kita-ja nielurisaleikkauksen tiimoilta.
Oma viikkoni meni myös sängyn pohjalla. Päänsärkyä, migreeniä tai mitä lie syysväsymystä sitten olikaan, mutta silmät ei vaan pysyneet auki, eikä särkylääkekään vienyt päänsärkyä pois. Kampaajalle selvisin kuitenkin, kun se kerran oli varattu. Ja vaaleat kutrit muuttuivat tummempaan ja huonot latvat pätkäistiin pois.. Nyt vaan pitäisi jaksaa laittaa hiukset jokaikinen aamu...


Eilisen vietimme sairaalassa jonottaen anestesialääkärin pakeille, jonka jälkeen kävimme Leon kanssa kaksin Perugian keskustassa aperitiiveillä.
Tänään Mathias vihdoin palasi vastahakoisesti tarhaan, ja itse kaarsin laboratorioon erinäisiin tutkimuksiin ja verikokeisiin. Iltapäivällä tulosten kanssa lääkäriin ja sydänkäyrätutkimuksiin, ja illalla pääsen vihdoin myös harrastamaan, olen koko kesän ollut kotona muksun kanssa, ja laittanut kaikki omat menot odottamaan syksyä ja tarhan alkua.

Täällä siis syksy alkoi virallisestikin, italialaiset on perinteistä kansaa ja kun kalenterissa lukee syksy, niin se on syksy sitten. Sandaalit laitetaan pois, samoin kesävaatteet, pukeudutaan italialaisittain "kuin sipuli", eli kerrospukeudutaan.
Se ei toki tarkoita ulkohousuja, fleecejä, aluskerrastoja jne, vaan kauluspaidat kaivetaan esiin, neuleet, jakut ja pikkutakit vedetään siihen päälle, trenssit ja huivit viileneviin iltoihin, ja shortsit ja kesämekot vaihtuvat pitkiin housuihin tai farkkuihin.
Itse taas tilasin uuden isomman vaatekaapin, nyt vaan pitäisi saada kroppa kuntoon ja uusia vaatteita uuteen kaappiin. Siinäpä on syksyksi ja talveksi projektia!

Aamut näyttävät tältä olohuoneen ikkunasta

Syksy tuo mukanaan upeita auringonlaskuja

                                                 Ihanaa syksyn alkua kaikille!!!
Kommentit

  1. Tryffelipastaohjetta etsiessäni "eksyin" blogiisi. Kivoja juttuja ja kuvia ihanasta Italiasta. Tulen toistekin ☺️ Uusi tukka on hieno!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti