Ravintola-arkea

Vaikka tykkäänkin touhuta ja käydä katselemassa paikkoja, suurinosa ajasta on kuitenkin sitä ihan perusarkea. Ravintoloitsijana arki vaan muodostuu erilailla, kuin suurimmalla osalla väestöstä, koska töissä ollaan silloin kun muut on vapaalla, eli illat ja viikonloput, pyhistä puhumattakaan.Oma päiväni alkaa normaalisti klo6-7 kodin siivouksella, pyykeillä, Mathiaksen aamutoimilla ja tarhaan viennillä, nyt on tosin kesäloma edelleen ja Mathias menee koko päivän mukana hommia hoidettaessa.
Leon päivä taas alkaa silmät ristissä sängyn laidalla istuen aamuyhdeksän ja -kymmenen välillä. Silloin ei kannata juuri mitään henkeviä yrittää puhua puoleen tuntiin, koska vastaus on pelkkä murahdus. 
Aamupäivällä hoidamme kaikki juoksevat asiat, tukussa ja pankissa käynnit, tilaukset, laskujen maksut (postissa jonottaen), kirjanpitäjällä käynnit jne.
Lounaalla Leo on töissä vain kaksi kertaa viikossa, muuten voisi sanoa, että syömme ulkona kaikki muut lounaat. Hieman sitä yhteistä aikaa, samoin kuin siesta, jonka vietämme kotona. 
Klo17 Leo vetää kokin vaatteet päällensä, ja lähtee töihin. Ja tulee sieltä klo 01-03 välillä, illasta riippuen. Me toki olemme jo silloin nukkumassa Mathiaksen ja koirien kanssa.

  
Lomatkaan ei ihan pyöri niin kuin suurimmalla osalla. Lain mukaan työntekijöillä on neljä viikkoa lomaa, meillä se on jaoteltu yksi viikko talvella, 10 päivää kesällä, viikko syksyllä, sekä kolme päivää jouluna. Siis työntekijöillä. 
Meillä lomaa on muutama päivä siellä, toinen täällä.... Esimerkiksi tänä vuonna olimme Mathiaksen kanssa Suomessa pääsiäisen, Leo oli töissä. Kesäkuussa olimme kolme päivää Alpeilla koko perhe. Syksyllä muutaman päivän miniloma kaksin Leon kanssa jossain, ja jouluna on kolme päivää vapaata. Siinäpä ne meidän lomat... 
Lisäksi työviikkohan on täällä kuusipäiväinen, eli Leo on vapaalla maanantai-illan.


Itse teen omat paperihommani silloin kun huvittaa, eli tiettyjä aikatauluja ei ole. Nyt marraskuussa alkava koulu tulee sekoittamaan arkea, mutta kun ravintola pyörii ja Leon unelma on toteutettu, niin voin siirtyä vihdoin oman unelmani pariin. Tai siis yhden niistä..... ;)Kommentit

 1. hei, oikein oli kiva lukea... mika on ravintolan nimi ???? jos vaikka poikkeaisin

  VastaaPoista
 2. Hei Pirkko, ravintolan nimi on Taverna dell'Orso ja sijaitsee Perugian ja Assisin välimaastossa, Sant'Egidio-nimisellä kylällä.
  Nettisivut on www.tavernadellorso.it ja yhteystiedot löytyy myös Facebookista.

  VastaaPoista
 3. Kävin kurkkimassa ravintolanne sivuja ja herkullinen ruokalista!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. haluaisin joskus tulla teille ravintola,,en ole ikina ollut Umbriassa,,tai ehkä kun oli pieni ongelma on se että nyt aina kun matkustamme etelä Italiaan, tullan autolla Suomesta...ja mene 4 päivät pelkkä matkan...ja sitten ei jää paljon aika olla pehren kanssa,sen takja tunttuisi vähän epäreilua olla turistina ja käydä mualle kun omakaupungi....kyllä olemme tehnty pienempi matkoja kesälle mutta max 200km ja 1-2 yötä...umbria tulisi jo lian kaukana ;( harmi...olisi kiva tutusta suomalainen Italiassa :),

  VastaaPoista
 6. Aivan älyttömän ihanan näköinen tuo teidän ravintola ! Huh..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti