Kesä 2014

Tämän kesän vietimme, muista kesistä poiketen, Italiassa. Tarkoituksena oli tehdä vaikka mitä, mutta koska oli sateisin kesä sitten ihmismuistiin, kaikki suunnitelmat meni aika pitkälti uusiksi. Tässä on nyt pähkinänkuoressa kesä tähän asti.


Kesän alussa Leon veli meni naimisiin, ja me toimimme Leon kanssa kaasona ja bestmanina, sekä Mathias sai kunnian olla sormuspoika.

Mathiaksen kesäloma tarhasta alkoi rikkivesihoidoilla paikallisessa kylpylässä, jossa kävimme päivittäin hengittelemässä vesihöyryä parin viikon ajan. Täällä otetaan ns. lempeä lähestymistapa sairauksiin, tässä tapauksessa korvat, jotka on täynnä räkää. Putkitukset kun ei tule kuuloonkaan, vasta kun ääritapauksissa.


Hetken ehdimme myös nauttia poutasäästä kesäkuussa ja oman pihan uima-altaasta, kunnes alkoivat sateet. Ja sitten se vaan satoi, ja satoi, ja satoi...

Ja me suuntasimme rannan sijaan Alpeille, 12c' viileyteen. Olimme Val Pusteriassa muutaman päivän, tutustamassa vanhaan luostariin Bressanonessa, viinin- ja juustojenmaistelussa, vuorilla vaeltaen, ja hotellin kylpylässä lilluen ja saunoen.Kävimme myös telttailemassa Apenniineilla. Se oli Leon pitkäaikainen toive, ollen ensimmäinen kerta teltassa niin Leolle kuin Mathiaksellekin.  Itse vanhana partiolaisena toki tiesin mitä odottaa...
Kävimme ostamassa tarvittavat välineet, teltasta ja rinkoista retkikeittimeen, käyttäen yhtä paljon rahaa kuin yksi viikko olisi maksanut rannalla koko perheeltä yhteensä. 
Lisäksi Leo kokkina päätti hoitaa ruokapuolen, jota olikin sitten kaksi pahvilaatikollista. Meille kolmelle, yhdeksi yöksi.... 
Aamulla pakkasimme auton valmiiksi, ja juuri ja juuri kaksi koiraamme mahtui kaiken sen tavaramäärän keskelle. Leo vielä kaivoi varmuuden vuoksi kahdenhengen untuvapeitonkin mukaan, ettei varmasti tulisi kylmä. Silloin taisi olla jo heinäkuu. 
Ajoimme auton vuoren huipulle ja aloimme purkaa autoa, ja loppujen lopuksi pystytimme teltan 2metriä autosta, koska tavaraa oli niin paljon, että sitä kantamaan olisi tarvinnut puoli pataljoonaa. 
Yö meni kuitenkin ihan hyvin, eikä tullut kylmä.... Mathias taisi olla kuitenkin ainoa, joka sai jotain nukutuksi, ja nyt on teltta ja kaikki eräkamat pakattu laatikoihin odottamaan seuraavaa käyttäjää, joka tuskin tästä perheestä löytyy, ainakaan hetkeen.

Koska emme asu merenrannan lähellä, valitettavasti, joudumme tyytymään Lago Trasimeno-järveen, jos haluaa pulahtaa muuallakin kuin altaassa. Tänä kesänä vesi oli vielä normaalia puhtaampaa ja korkeammalla sateiden takia. Heinäkuu oli se sateisin kuu, jolloin satoi 25 päivää. Sellaista ei ole vuosisataan täällä koettu.


Saimme Leon kanssa myös yhden yön miniloman, kun kutsu kävi viinintuottaja Antinorilta tutustumaan Le Mortelle-viinitilaan Toscanassa, ja illallistamaan ja maistelemaan viinejä. Upea viinitila; uusi ja moderni, ja yleisöllekin auki, eli jos Castiglione della Pescaian suunnalla liikutte, käykää ihmeessä tutustumassa paikkaan!

Yhtenä päivänä elokuussa alussa, kun tuntui että vihdoin sateet oli ohi, me suuntasimme Mathiaksen ja kälyni Katerinan kanssa rantsuun päiväksi. Pidempään olisimme toki viihtyneet, ja tarkoituksena olikin mennä koko perheen voimin kolmen päivän lomalle tällä viikolla, mutta Max-koiramme satutti tassun, ja emme sitä voineetkaan sitten jättää hoitoon. Eli se siitä lomasta... mutta yksikin päivä on parempi kuin ei ollenkaan, eikö niin...!?!Onneksi sain kuitenkin viettää päivän Roomassa ihanan lapsuudenystäväni kanssa, syöden, juoden, shopaten ja jutellen.
Kuului kesään hieman teemapuistoiluakin, tarkoituksena oli mennä rantsussa isoon ja hienoon sellaiseen, mutta tyydyimme Perugian omaan pieneen puistoon, jossa ei ole juuri mitään... No, päivä kului kuitenkin eläimiä ja matelijoita katsoen, satumaailmassa leikkien ja erilaisten näytösten parissa. Kesäähän täällä toki on vielä jäljellä, koulut ja tarhat alkaa vasta syyskuun puolessa välissä, itselläni vasta marraskuun alussa. Eli Mathias on kuukauden verran kotona vielä, ja jotain pitäisi keksiä tekemistä. Itse kun olen levoton sielu, enkä kotona viihtyisi kovin kauan. Eli postauksia on varmasti tiedossa!!! Mukavaa keskiviikkoa!!!

Kommentit

Lähetä kommentti